Şırnak’tan acı haber! Bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırı sonucu bir asker şehit oldu

Şırnak’tan acı haber! Bir asker şehit oldu

Saldırı sonucu şehit düşen Piyade Er Tarık Tarcan’ın (27) Eskişehir’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit Tarcan'ın terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir hudut karakoluna terör örgütü mensuplarınca havan saldırısı düzenlediğini ve saldırıda Piyade Er Tarık Tarcan’ın şehit olduğunu açıkladı.

MSB’den bugün yapılan açıklamada, Piyade Er Tarık Tarcan'ın Cizre’deki havan saldırısında şehit olduğu bildirdi. MSB’nin açıklaması şöyle:

"Şırnak/Cizre’de bir hudut karakolumuza terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu kahraman silah arkadaşımız P. Er. Tarık Tarcan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ESKİŞEHİR’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'ın Silopi ile Cizre ilçeleri arasında bulunan 1’inci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Yakacık Hudut Karakolu’na, bugün saat 14:15 sıralarında terör örgütü PKK tarafından havan saldırısı düzenlendi.

Saldırıda ağır yaralanan Eskişehirli Piyade Er Tarık Tarcan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Tarcan’ın acı haberi, askeri görevlilerce Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Mamure mahallesinde oturan ailesine verildi. Hilmi-Günay Tarcan çifti, tek oğulları olan Tarık Tarcan’ın şehit haberiyle gözyaşlarına boğuldu.

TERHİSİNE 20 GÜN KALMIŞ

Şehit Tarcan’ın baba ocağına Türk bayrakları asılırken Tepebaşı Kaymakamlığı sokağa taziye çadırı kurdu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü mezunu olan Tarcan’ın cenazesinin, yarın Reşadiye Camii’ndeki öğle namazının ardından Vişnelik Hava Şehitliği’nde toprağa verileceği öğrenildi. Tarcan’ın yaklaşık 5 aydır asker olduğu ve terhisine 20 gün kaldığı belirtildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0