Seyfettin Dağ, "İzmir Mobilyasını marka haline getireceğiz!"

İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Seyfettin Dağ, İzmir mobilya sektörünün sorunlarını açıkladı.

Seyfettin Dağ, "İzmir Mobilyasını marka haline getireceğiz!"

İzmir’de mobilya sektörünün tanınmış ismi Seyfettin Dağ, ‘Mutlu esnaf, güçlü aday’ sloganıyla İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası başkan adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Ocak ayında gerçekleştirilecek olan seçimlerde mobilyacıların sorunlarını dile getiren Dağ, mobilyacıların daha güçlü olması için birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini söyledi. Dağ, “Sektörümüzün sorunları maalesef saatlerce konuşacak kadar fazla. Bizler, meslektaşlarımızın derin bir nefes alacağı bir dönemin başlaması adına üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Umarım İzmir'in ve Türkiye'nin kurtuluşu olan 9 Eylül günü sembolik olarak bize sorunları çözme adına bir işaret fişeği olur” dedi.

CİDDİ ALTYAPI SORUNLARIMIZ VAR!

İş yerlerinin bulunduğu bölgelerde ciddi altyapı sorunları olduğunun altını çizen Dağ, “Hepimiz bu sektörün içinde büyük emekler verip, çok zor koşullarda hizmet üreten insanlarız. Bugün, İzmir'in her bölgesinde işyerini açık tutmaya çalışarak, yeni pazar alanları bulmaya gayret göstererek ayakta kalmaya çalışan sayısız meslektaşımızın öldüğünü biliyoruz. Zorluk, sadece bu değil elbette. İşyerlerimizin bulunduğu alanların altyapı sorunundan mesleki eğitime varana kadar sayısız sorunla mücadele ediyoruz. İşte, bu sorunların çözümü bizde, diyerek yola çıktık. Öncelikle ihtiyaç duyduğumuz konu sektöre moral sağlamaktır. İzmir mobilya sektöründe ekip olarak misyonumuz ve öngörümüzle güçlü bir sinerji yaratacağız. Meslektaşlarımız, meslek odasının varlığını en yakınında hissedecek” diye konuştu.

img-20210909-wa0030.jpg

İZMİR MOBİLYASINI DÜNYAYA TANITACAĞIZ!

İzmir’in mobilya anlamında istenilen noktada olmadığını ifade eden Dağ, mobilya sektörünün dünyada ve Türkiye’de tanıtılması için mücadele vereceklerini söyledi. Dağ, “İzmir, ulaşım, nüfus ve stratejik konumu dahil birçok avantaja sahipken maalesef ülkemiz ve ülkemiz dışında mobilya sektörü adına istenilen yerde değil. Sektörümüzün İzmir'den çıkıp dünyaya yayılması için her türlü ilişkiyi ağını değerlendireceğiz ve kentimizi bu alanda marka haline getireceğiz. Kentimizde faaliyet gösteren İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri gibi kuruluşlar bizim en önemli paydaşımız ve hedef ortaklığında birlikte yürüyeceğimiz yapılar olacak, Sektörümüzün yurtiçi ve yurtdışında dünyaya tanıtılması ve ihracatta önünün açılması adına ihracat kapılarını zorlayacağız. Hedefimiz yüzde 50 ihracat artışı sağlamak olacak” şeklinde konuştu.

SEKTÖR FUARLARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ!

Dağ, “İzmir, bugün 90'ıncı Enternasyonal Fuarın son gününü yaşıyor. Birçok konuda öncü olan kentimiz fuarcılıkta da neredeyse bir asırdır bu misyonu sürdürüyor. Bizler, biri uluslararası olmak üzere yılda iki defa sektör fuarı yapmak hedefini önümüze koyuyoruz. Fuarlarımızın ilkinde üretim ağırlıklı ve ihracata yönelik tema oluşturacağız; ikincisinde perakende sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın satışını hızlandırma projelerini tema olarak işleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

img-20210909-wa0031.jpg

PAZAR PAYIMIZI ARTTIRMALIYIZ!

“Şu anda bulunduğumuz alanın sektörümüz için ne denli yetersiz bir altyapısı olduğu ortadadır” diyen Dağ, şu ifadelere yer verdi: “Sadece bu alan değil; farklı bölgelerde de durum pek farklı değil. Bunun için diyoruz ki, organize sanayi sistemine geçilmesi şarttır. Küçük ve orta ölçekli firmalarımız bu sitede ciddi sıkıntılar yaşıyor. Organize sanayi sistemi TOKİ bünyesinde yapılmalı. Hükümetin bu konuyu ele alması ve hayata geçirmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. En büyük ihtiyacımız sektörün büyümesi ve pazar ihtiyacı. Dolayısıyla biz seçildiğimizde oda yönetimi ve oluşturduğumuz ekiplerle 81 ilimize dağılacağız. Her ilden en az 15 firmaya ürün satarak pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz. Uluslararası ticaret bizim için çok önemli. Dünyada şu anda mobilya sektöründe Pazar payımız 5 milyar dolar ama ticaret hacmimiz 15 milyar dolar. Biz dünyadaki Pazar payımızı arttırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bunun için odamız bünyesinde “İç ve Dış Ticaret Departmanı? kuracağız. Ayrıca 9 üniversitenin bulunduğu kentimizde dış ticaret ile bölümlerden ve bu bölümlerden mezun olan gençlerden de faydalanacağız.”

İzmir Mobilyasını marka haline getireceğiz. Nasıl ki İnegöl Mobilyası her yerde satılıyorsa biz de İzmir mobilyası markasıyla hem Türkiye’de hem dünyada olacağız.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0