SAVAŞÇI DİZİSİNİN SETİNDEN ŞOK İDDİALAR!

FOX TV’de yayınlanan ve Limon Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Savaşçı isimli dizinin setinden şok iddialar!

SAVAŞÇI DİZİSİNİN SETİNDEN ŞOK İDDİALAR!

FOX TV’de yayınlanan ve Limon Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği Savaşçı isimli dizinin setinden şok iddialar gündeme geldi.

Dizi setinden yayılan iddialara göre, çalışma şartları pandemi koşullarıyla asla uyumlu değil ve hiçbir hijyen tedbiri yok.

Setten gelen görüntülerde sinema emekçilerinin yerde yemek yediği görünüyor. Zorlu şartlarda çalışan emekçiler, şubat ayında dizi çekimleri durduğu sırada otelde kaldıklarını, ücretlerini almadıklarını, ancak işi terk etmediklerini belirtiyor.

Ani İşten Çıkarma İddiası

Bugün gelen iddialarda ise çalışanların ani şekilde işten çıkarıldığı var. İddiaya göre; maaşlarını almadıkları halde seti terk etmeyen çalışanlar, setteki işleyişin sürdürüldüğü gruptan çıkarıldı ve işlerine son verildi.

“Pozitif Hastayla Aynı Yerde Yatırıldım”

Sette görevli olan eski bir çalışan, otelde Covid-19 olan bir hastayla bir gece aynı odada kalmaya zorlandığını aktardı. Covid-19 hastalarıyla temaslı olanların karantinada kaldığı pandemi döneminde, set çalışanının aynı gün çalışmaya devam etmesinin istenmesi, insan sağlığını tehdit eden bir durum. Sette verilen çekim aralarında ve molalarda da pandemi koşullarına dikkat edilmediği belirtildi.

Hem Sağlık Hem Ekmek Davası

Aktarılan bilgilere göre, sinema sektöründe çalışan set işçilerinin çalışma şartları ve saatleri yeterince zor ve uzunken, bir de koronavirüs tedbirlerinin dikkate alınmaması şok etkisi yarattı. Aynı zamanda işlerinden olan çalışanların hem sağlıklarıyla hem de ekmekleriyle oynandığı iddia edilmekte.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2021, 16:10

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0