Rus haber ajansları son dakika geçti: Rusya'da hükümet istifa etti

Rus haber ajanlarının son dakika olarak geçtiği bilgiye göre; Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev hükümetin istifasını verdiğini açıkladı.

Rus haber ajansları son dakika geçti: Rusya'da hükümet istifa etti

Rus haber ajanslarından gelen son dakika bilgisine göre, Rusya Başbakanı Medvedev hükümetin istifasını sunduğunu açıkladı. İddialara göre Putin'in isteğiyle istifa dilekçesini sunan hükümetin yerine yeni hükümet kurulacak.

Rusya Başbakanı Medvedev başbakanlık görevinden alınarak güvenlik konseyi başkan yardımcılığına getirilecek.

ANAYASA GEREĞİ İSTİFA ETTİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4. dönemi için yemin ederek resmen göreve başladı. 18 yıldır iktidarda olan Rus lider, yemin töreniyle Kremlin'deki 6 yılını daha garantiledi. Başbakan Dimitriy Medvedev liderliğindeki federal kabine üyeleri ve milletvekilleri, Putin'in yeni döneminin resmen başlamasının ardından Rusya Anayasası gereği istifasını sundu.

PUTİN İKİ HAFTA İÇİNDE LİSTEYİ VERECEK

Anayasaya göre, Putin'in, en geç iki hafta içerisinde Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'ya yeni başbakan ve kabine üyeleri listesini sunması gerekiyor. Duma'nın da teklifi en geç bir hafta içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor.

MEDVEDEV'E GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Rusya Başbakanı Medvedev başbakanlık görevinden alınarak güvenlik konseyi başkan yardımcılığına getirilecek.

LAVROV AYRILABİLİR

Dışişleri Bakanlığı görevini 14 yıldır sürdüren Sergey Lavrov'un bu yıl görevinden ayrılacağına yönelik iddialara rağmen, Rus medyasına son dönemde yansıyan haberlerde, Lavrov'un görevine yeni dönemde de devam edeceği öngörülüyor.

Putin'in yeni döneminde, Kremlin içerisindeki ekonomi yönetiminin başına daha önce maliye bakanlığı görevini yürüten, liberal görüşleri ve Batı'yla iyi ilişkileri savunmasıyla bilinen Aleksey Kudrin'i getirmesi bekleniyor.

18 YILDIR İKTİDARDA

65 yaşındaki Vladimir Putin, başbakan ve devlet başkanı olarak Rusya'da 18 yıldır iktidarda. Putin, ilk olarak 2000 yılında devlet başkanı seçildi.

2004 yılında sandıktan birinci çıkarak, dört yıl daha devlet başkanlığı yaptı. Yasa gereği, iki dönemden fazla üst üste devlet başkanlığı yapamayacağı için 2008'de başbakanlığa geçti.

Devlet başkanlığını ise kendisine yakın siyasetçilerden Dmitry Medvedev üstlendi. Putin, 2012'de yeniden devlet başkanı seçilip, 6 yıl koltukta kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0