‘Ön seçim’ tartışmalarına Başkan Yücel’den ilk yorum

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İl Danışma Kurulu’nda tartışmalara neden olan ‘ön seçim’ polemiğine ilişkin konuştu. Parti tüzüğünün ön seçimi öncelediğini ancak dönem koşullarına göre bu durumun değişebileceğini ifade eden Başkan Yücel, “Ön seçim meselesi bugünün meselesi değil. Daha seçim tarihi belli değil, seçim takvimi açıklanmaması. Bugünden bunu konuşmak doğru değil” dedi.

‘Ön seçim’ tartışmalarına Başkan Yücel’den ilk yorum

9 Ağustos tarihinde ilçe danışma kurullarına başlayıp 5 Eylül’de tamamlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, iki yılın ardından İl Danışma Kurulunu gerçekleştirdi.

Kurulun açılış konuşmalarında İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, net bir şekilde ilk seçimlerde CHP’nin iktidar olacağı mesajını verirken toplantının basına kapalı olan bölümüne ise ön seçim tartışmaları damgasını vurdu. 

Öte yandan; kurul sonrasında toplantıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yücel, ön seçimin dönemin koşullarına göre karar verilecek bir konu olduğunu söyledi.

“EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ MÜMKÜN OLDUĞU KADAR VATANDAŞIMIZA ULAŞMAK”

Toplantıya ilişkin genel bir değerlendirme yapan Başkan Yüceli, parti içi fikir alışverişinde danışma kurullarının önemine vurgu yaptı ve “Açılış konuşmasında da söyledik. Uzun zamandır danışma kurulu toplantısını yapamamıştık, bundan dolayı bir heyecanımız vardı. Gayet de verimli ve güzel geçti. Sanırım 23 kişi söz aldı toplantıda. Aşağı yukarı 6 saat sürdü. İktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu tip toplantıları yapması gerekiyor. Bizim en büyük önceliğimiz mümkün olduğu kadar vatandaşımıza ulaşmak. Biz bunu bir taraftan kendimiz yaparken ilçe örgütümüzle, milletvekillerimizle, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla bunu yaparken bir taraftan da örgüt içerisindeki görüleri, eleştirileri ve katkıları konuşulabileceği ortamlar yaratmamız gerekiyor. İlçe Danışma Kurullarımız da gayet güzel geçmişti. Bugün İl Danışma Kurulumuz da aynı geçti” dedi.

“SİYASETE YÖN VEREN BAŞKA PARAMETRELER VARDIR”

Ön seçim tartışmalarını da yorumlayan Başkan Yücel, tüzüğün ön seçimi öncelediğini belirtirken dönemsel koşullar istisnasına dikkat çekti ve “Ön seçim meselesi bugünün meselesi değil. Daha seçim tarihi belli değil, seçim takvimi açıklanmaması. Bugünden bunu konuşmak doğru değil. Ön seçim, seçim zamanı yani seçim takvimi geldiğinde konuşulacak bir iş. Partimizin tüzüğüne göre öncelikli aday belirleme yöntemi ön seçimdir. Demokrasiyi savunan bir partide parti içerisinde demokrasinin hayata geçmesi önceliklidir. Her şeyden önce bu gelir. Ama siyasetin farklı farklı dinamikleri vardır. Belirli dönemlerde siyasete yön veren ya da domine eden başka parametreler vardır. O dönemin koşullar neyi gerektiriyorsa partinin yetkili kurulları kararını alır. Ön seçim kararı verilirse adaylar ön seçimle belirlenir, verilmezse de yine hangi yöntem uygulanırsa o yöntem uygulanır” diye konuştu. 

“YÜREĞİ OLAN SEÇİME GİRER”

Öte yandan; toplantının basına kapalı olan bölümünde tüm konuşmacıların ardından konuşan Başkan Yücel’in erken seçim eleştirilerine yönelik net mesaj verdiği ve “Şu anda önümüzde bir seçim var mı? Seçim takvimi geldiğinde bunu konuşuruz tartışırız. Ön seçim kararı çıktığında kendine güvenen, örgütte karşılığı olan/olduğunu düşünen ya da yüreği olan ön seçime girer, ön seçime girmeye tercih etmeyenlerde seçİme girmez” dediği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0