Öğretmenlere yönelik biber gazlı müdahaleye Deniz Yücel'den sert tepki

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polisin biber gazlı sert müdahalesine tepki gösterdi. Yücel, Gazetecileri tutuklatın, doktorları gönderin, öğretmenleri dövdürün, rüşvetçileri, kan emicileri, çantacıları, ihale takipçilerini kollayın.Öğretmenlerimize uyguladığınız şiddetin ve gasp ettiğiniz haklarının hesabını vereceksiniz. Yere batsın sizin zihniyetiniz." dedi.

Öğretmenlere yönelik biber gazlı müdahaleye Deniz Yücel'den sert tepki

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel sektör öğretmenlerine polis izin vermedi. Öğretmenler, bunun üzerine basın açıklamasını Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde yapma kararı aldı.Öğretmenlere biber gazıyla müdahale eden polis 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar içerisinde 7 öğretmenin yanı sıra 2 avukatın da bulunduğu daha sonra anlaşıldı. Söz konusu iki avukat kısa süre içerisinde salıverilirken, gözaltındaki 7 öğretmen ise akşam 18.00 sıralarında serbest bırakıldılar.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın Ankara’daki eylemine polisin sert müdahalesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında,"Gazetecileri tutuklatın, doktorları gönderin, öğretmenleri dövdürün, rüşvetçileri, kan emicileri, çantacıları, ihale takipçilerini kollayın. Neandertaller sizden daha medeniydi.

FETÖ’nün mülakatlarda elediği, sizin liyakatsizlik, biber gazı ve şiddetle zulmettiğiniz öğretmenlerimiz, bizim baş tacımız olacak. Öğretmenlerimize uyguladığınız şiddetin ve gasp ettiğiniz haklarının hesabını vereceksiniz. Yere batsın sizin zihniyetiniz. #ÖğretmenlerGözaltında" ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE TUNCAY ÖZKAN'DAN 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bugün Ankara’da gözaltına alınan ve akşam saatlerinde salıverilen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine destek verdi.

Özkan, bir öğretmeninin gözaltına alınma görüntülerini de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajı şöyle:

“Yıkılıyorlar. Zulmünüz artsın. Üniversiteye kelepçe, öğrenciye biber gazı, öğretmene gözaltı. Böyle olur Saray'ın düzeni.”

NE OLMUŞTU

Ankara'da TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi'nde birinci yaşını kutlayan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası, kutlamanın ardından basın açıklaması yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) yürümek istedi. Polis, yürüyüşe izin vermedi.

Ardından sendika başkanı ve üyelerinden oluşan grup, Madenci Anıtı'na yürümek ve açıklamayı burada yapmak istedi. Polis, grubun bu talebine de izin vermedi. Sendika yürüyüşe geçmek için hareket etmek isteyince TMMOB binasının bahçesinde polis gruba biber gazıyla müdahale etti. 9 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar içerisinde 7 öğretmenin yanı sıra 2 avukatın da bulunduğu daha sonra anlaşıldı. Söz konusu iki avukat kısa süre içerisinde salıverilirken, gözaltındaki 7 öğretmen ise akşam 18.00 sıralarında serbest bırakıldılar.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0