Öğrencilere ‘balık istifi’ servis yolculuğu

Okullarda yüz yüze eğitime başlanmasıyla birlikte gündeme gelen koronavirüs haberlerine bir de servis skandalı eklendi. İzmir’in Karabağlar ilçesinde eğitim veren Mustafa Urcan İlköğretim Okulu’nda hizmet veren bir serviste 2’li olan koltuklara 3 öğrencinin oturtulduğu ve bu şekilde 17-18 kişilik kapasiteli okul servisinde en azından 23-24 öğrenci taşındığı öğrenildi.

Öğrencilere ‘balık istifi’ servis yolculuğu

6 Eylül’de eğitimin tüm kademelerinde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte birçok sorun da patlak verdi.

Hijyen, mesafe ve karantina kurallarına uyulmaması nedeniyle birçok okulda koronavirüse yakalanan öğrenci sayısı her geçen gün artarken son olarak servis skandalı gündeme geldi.

Edinilen bilgilere göre; İzmir’in Karabağlar ilçesinde eğitim veren Mustafa Urcan İlköğretim Okulu’nda hizmet veren bir serviste pandemi kuralları hiç sayıldı ve öğrenciler sağlıksız koşullarda taşındı.

3 servisin hizmet verdiği okulda bir serviste 2’li olan koltuklara 3 öğrencinin oturtulduğu öğrenildi.

Öğrenciler bu şekildi 17-18 kişilik kapasiteli okul servisinde en azından 23-24 öğrenciyle birlikte sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak seyahat etmek zorunda bırakıldı.

TÜM ÖNLEMLER ALINACAK DENMİŞTİ

Öte yandan İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, okulların açılması durumunda araçlarının öğrenci taşımaya hazır olduğunu, araçlarda gerekli hijyen kurallarına uyulduğunu ve servislerde gerekli önlemlerin alınacağını söylemişti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0