Meral Akşener: Yok artık Erdoğan!

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a verdiği yanıtta, "Yok artık Sayın Erdoğan. 'Böyle bir şey dememiştir' dedim, ama maalesef bunu da demişsin. Seni acilen ciddiyete davet ediyorum" dedi.

Meral Akşener: Yok artık Erdoğan!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman'daki ziyaretlerine Besni ilçesinde devam etti. Akşener, vatandaşlar tarafından ‘Başbakan Meral' sloganları ile karşılandı. Esnaf ile görüşen Akşener, daha sonra Besni ilçesinde toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. 21 aydır ilçe ilçe, dükkan dükkan gezdiğini belirten Akşener, “Kamuoyuna mâl olmayan bir başka iş daha yapıyorum. Apartman zili çalıyorum. İnsanları dinliyorum” dedi.

“SEÇİM ZAMANI OYLARINIZ CEPTE KEKLİK OLMAYACAK”

Akşener, vatandaşa seslendiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

* Çırak çıkan hep birlikte siz oldunuz. Milletvekiline ulaşabiliyor musunuz? Yok. Milletvekiline ulaştınız, derdinizi çözdürebiliyor musunuz? Yok. Milletvekili bakana ulaşabiliyor mu? Yok. Bakanın kim olduğunu biliyor musunuz? Yok.

* Şimdi vatandaşla, milletle bürokrasinin bütün bağlarının koptuğu, kendinden menkul bürokratların, ne olduğu belirsiz danışmanların 5 maaş 11 maaş aldığı bir ülkede senin oğlun işsizse, senin oğlun-kızın atanamamışsa buarada bir yanlış var demektir.

* Bu harami düzeni, beraberce el ele verip seçmeni velinimet yaparak değiştireceğiz. Seçim zamanı oylarınız cepte keklik olmayacak. Sizin sorularınıza herkes cevap verecek.

VATANDAŞTAN AKŞENER'E: HIRSIZLARDAN HESAP SORACAK MISINIZ?

Bir vatandaşın, “Bu hırsızlardan hesap soracak mısınız?” sorusu üzerine Akşener, “Hırsızdan hesap sorulmaz mı kardeşim? Hırsız, adı üstünde hırsız” yanıtı verdi.

MİKROFONU VATANDAŞA BIRAKTI

Akşener, ardından mikrofonu vatandaşlara bırakarak sorunlarını dinledi. 4 kişiye mikrofon uzatan Akşener, tekrardan söz alarak, “Gördünüz mü? Dört kişinin dördününün de derdinin tamamı insani. Geçinmeye, işe, hayatını sürdürmeye yönelik. Bir tane arkadaşımız herhangi bir siyasetçiye hakaret etti mi? Şimdi esnafa sormak durumundayım. Seçmene bağırmak, seçmene hakaret etmek nerede görülmüş?” diye konuştu.

‘TERÖRİST' TEPKİSİ

Akşener, “31 Mart seçimlerine giderkenden beri çeşitli türlü teröristler oldu. Önce domates, biber, patlıcan yetiştiriciler terörist oldu. Sonra manavlar oldu. Sonra seyyar satıcılar oldu. Ben zaten arada bir oluyor çıkıyorum. En son kebapçılar oldu. Seçmenine, meslek gruplarına, üreticiye terörist derse bu ülkeyi yönetenler zaten tuz kokmuş demektir. Onun için el ele vereceğiz. O ağalar, o muhteremler buraya gelecek” ifadelerini kullandı.

SAYIŞTAY RAPORUNU DEĞERLENDİRDİ

Akşener, Adıyaman ziyaretleri kapsamında Kahta Belediyesi'ni de ziyaret etti. Sedat Peker ve Sayıştay raporları hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Akşener, şöyle konuştu:

* İdare kendi içinde soruşturma başlatmak yerine, Türkiye'de her önüne gelenin terörist ilan edildiği bir dil oluşturuldu bu dönemde. En son kebapçılar terörist oldu.

* İddialar çok vahim iddialar ve ortaya konulan deliller çok ilginç deliller. Geçmişte olsa, beğenmedikleri o eski Türkiye'de olsa bakanların bir kısmı şu an itibarıyla soruşturma selameti için çoktan istifa etmiş olurlardı.

* Diğer taraftan da savcılar çoktan harekete geçmiş olurdu… Şaka gibi bir dönemde yaşıyoruz. Müthiş bir devlet krizi, müthiş bir ciddiyet krizi var Türkiye'de.

* Sayıştay'ın ortaya koyduğu raporunda öyle kötü şeyler var ki… Göz göre göre hırsızlığın Sayıştay raporlarında dile gelmesi, teyit edilmesi, zabıt altına alınması bu ülke için, bizi yönetenler açısından utanç kaynağıdır.

* Öyle bir hale geldi ki Türkiye, hırsızın yanına, ahlaksızın yanına kâr kaldığı bir dönemde hiçbir savcının harekete geçmediği, buna karşı Sayıştay gibi bir devlet kurumuna Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verdiği cevap ‘yalan'.

* Ciddiyetsiz bir devlet idaresi ve kıpırdamayan savcılar var. Buradan yola çıkarak, Türkiye bir hukuk devleti olsaydı, hukukun üstünlüğü geçerli olmuş olsaydı, yargı ve hakim bağımsız olsaydı, siyasetçinin yapmasına kalmadan bu konuların soruşturulmasına dair harekete geçilirdi. Bütün bunların olmaması, yargının da bağımsız olmadığı, adaletin ortadan kalktığını, hukukun ortadan kalktığını gösteren bir karine.

* İktidar olduğumuzda biz yargıyı bağımsız, hakimi bağımsız ve hukukun üstünlüğünü temin edeceğiz. Bunu temin ettiğimiz zaman hırsızlık, yolsuzluk yapan her kimse derhal yargının, idarenin harekete geçeceği bir sistemi kuracağız.

ERDOĞAN'A TEPKİ GÖSTERDİ: YOK ARTIK

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefete seslenerek söylediği, “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz” sözlerine de sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Akşener, “Yok artık Sayın Erdoğan, ‘Böyle bir şey dememiştir’ dedim, ama maalesef bunu da demişsin. Çıkıp böyle abuk sabuk konuşuyorsun, sonra da ciddiye almayınca alınıyorsun. Seni acilen ciddiyete davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0