Meral Akşener ve Hüseyin Baş'tan ortak basın açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı ziyaret etti.

Meral Akşener ve Hüseyin Baş'tan ortak basın açıklaması

Ziyaretin ardından Akşener, "Ben o altılı masanın bir orada oturan İYİ Parti’nin genel başkanı olarak ayın 14’ünde yapacağımız toplantıya, Sayın Baş’ın, sayın genel başkanın yaptığı çağrının arka planını da, gerekçelerini de öğrendim. Kendisi adına o masaya getireceğim” dedi. Baş ise “Türkiye’de hükümet değişikliği, bugün biliyorsunuz AK Parti, hükümet partisi, Cumhur İttifakı ‘Türkiye Yüzyılı’ açıklayarak, aslında Cumhuriyet ibaresinin kullanılmadığı yeni bir yüzyıldan bahsederken, biz burada Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılda muhafazası ve ilerletilmesi noktasında adım atan, birlik oluşturmuş altılı masaya bir çağrıda bulunmuştuk. Genel Başkanımız bizleri ziyaret ederek, bu konudaki meramımızı dinlemiş oldu” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı partisinin genel merkezinde ziyaret etti.

Hüseyin Baş, CHP ve İyi Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı’na katılmak istediklerini söylemişti.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Beni Millet İttifakı'na alsınlar. Daha açık bir çağrı da olamaz" ifadelerine İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan "Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Partimiz sizleri Millet İttifakı'nda görmekten mutluluk duyacaktır'' yanıtı gelmişti.

Görüşmenin ardından Akşener ve Baş, ortak açıklama yaptı.

Akşener, şunları söyledi:

“Kendisi bir televizyon programında bir çağrıda bulundu.  Bir yanıyla Millet İttifakı, yani CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart’tan itibaren var olan Millet İttifakı var o masada. 2018, 24 Haziran’ında Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve CHP arasında bir başka, ilk Millet İttifakı var. Daha sonra da DEVA ve Gelecek Partilerinin katılımıyla da ‘altılı masa’ var. ‘Altılı masa’ güçlendirilmiş parlamenter sistemin çalıştığı, 28 Şubat’ta kamuoyuna paylaştı, bu hem seçimi almak, seçimi aldıktan sonra da güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili milletimize söz verdik. Altı genel başkan olarak. Sayın Hüseyin Baş televizyon programında bu masada yer almak istediğini, muhalefet partisinin genç bir lideri olarak yer almak istediğini ifade etti. Bir çağrıda bulundu. Biz de arkadaşlarımızla beraber, hem bu iade-i ziyareti yapalım, hem de bu çağrının sisteminin ne olduğu, gerekçesinin ne olduğu kendisinde dinleyelim dedik. Anladık, konuştuk, anladık. Ben o altılı masanın bir orada oturan İYİ Parti’nin genel başkanı olarak ayın 14’ünde yapacağımız toplantıya, Sayın Baş’ın, sayın genel başkanın yaptığı çağrının arka planını da, gerekçelerini de öğrendim. Kendisi adına o masaya getireceğim. Onun için bu ziyaret gerçekleşti. Harika ağırladılar bizi. Tekrar teşekkür ederim. İnşallah her şey hayırlı olur.”

BAŞ: ÇOK MUTLUYUZ, MEMNUNUZ

Baş ise Akşener’in ardında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ablama, bize o konfor alanını açmış oldu. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisinin de bahsettiği gibi daha önce bir ziyaretimiz gerçekleşmişti. Biz zaten iadeyi ziyareti bekliyorduk. Planlıyorduk. Ara ara da iletişim kanallarımızı üzerinden görüşüyorduk. Bizim o şanımız, sayın genel başkanımızın da nezaketi ile birleşti. Bize ilk refleksi doğru tabiri kullanmak gerekirse refleksi gösteren parti lideri olmuş oldu. Bu konuda çok mutluyuz, memnunuz. Türkiye’nin demokrasisinin gelişmesi, Türkiye’nin parlamenter sisteme dönüşü, Türkiye’de hükümet değişikliği, bugün biliyorsunuz AK Parti, hükümet partisi, Cumhur İttifakı Türkiye Yüzyılı açıklayarak, aslında Cumhuriyet ibaresinin kullanılmadığı yeni bir yüzyıldan bahsederken, biz burada Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılda muhafazası ve ilerletilmesi noktasında adım atan, birlik oluşturmuş altılı masaya bir çağrıda bulunmuştuk. Genel Başkanımız bizleri ziyaret ederek, bu konudaki meramımızı dinlemiş oldu. Biz de şunu iletmiş olduk. Atatürk’ün bu milli mücadeleyi başlattığı dönemdeki mantığı ‘Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' mantığı ile bizler de olalım, Türkiye’deki her yaş grubu, Türkiye’nin bütün renkleri, bütün düşünceleri bu masanın etrafında birleşerek katkı sunmaya gayret etsin. Biz buna gönüllüyüz, istekliyiz, bu isteğimizi sizin vesilemizle bütün ortalarımıza iletmiş olalım.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0