Menemen'de satış yetkisi kararına Millet İttifakı’ndan yargı hamlesi!

Menemen Belediyesi’nin CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyeleri, Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki 1 milyar 600 milyon TL değerindeki arazinin satış yetkisinin oy çokluğu ile belediye başkan vekiline verilme kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Konuyla ilgili Menemen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, “Ne olursa olsun; Menemen’i parsel parsel satmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Menemen'de satış yetkisi kararına Millet İttifakı’ndan yargı hamlesi!

Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Ekim’de gerçekleşen oturumunda mülkiyeti belediyeye ait olan ve yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki parsellerin satışı için belediye başkan vekiline ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşülmüştü. Meclis’te büyük tartışmalara yol açan önerge, 5 saat süren görüşmelerin ardından Millet İttifakı üyelerinin ‘ret’ oylarına karşılık Cumhur İttifakı’nın ‘evet’ oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, alınan karara ilişkin yargı sürecini başlatacaklarını duyurmuştu.

Millet İttifakı’ndan beklenen hamle bugün geldi ve CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, yetki kararının iptali için İzmir İdare Mahkemesi Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Meclis üyelerinin dava dilekçelerini Menemen Adliyesi’ne sunmasından önce CHP Menemen İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri, CHP Menemen ilçe yöneticileri, ilçe gençlik ve kadın kolları yönetimi katıldı. 

“MENEMEN’İN HAKLI DAVASINI YARGIYA TAŞIMAK ÜZERE BURADAYIZ”

Basın açıklamasını okuyan Ömer Güney, sözlerine “Bu haraç-mezat satış planını durdurmak için sonuna kadar mücadele etmeye; hakkı olmayanların hakkıymış gibi ortaya çıkıp borç ödemek bahanesiyle, sahte çaresizlik söylemleri ile kurdukları bu tezgâhı bozmaya söz vermiştik. İşte bu nedenle Menemen’in bu haklı davasını yargıya taşımak üzere buradayız” dedi.

“RANT MATEMATİĞİ”

Güney, Belediye yönetiminin proje ve kaynak üretmeden, satarak çözüm aramakla eleştirerek “Kamu hizmetine tahsis yoluyla, icra ve haciz tehdidini durdurabilecekken; halkın yararına, ilçenin ihtiyaçlarına yönelik projelerle bu arazileri şekillendirebilecekken; kolaya kaçıp, dudak uçuklatan bir satışa yönelmek; ancak ve ancak bir “Rant Matematiğinin’ sonucu olabilir!  Proje ve kaynak üretmeden, satıp savmak üstüne bir yol haritası çıkaran; çözümlerini Menemen’in arazileri üzerinden arayan bir yerel idare için ‘Art niyetli ve beceriksiz.” demek yanlış olmayacaktır” dedi.

“MENEMEN’İ PARSEL PARSEL SATMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Menemen’in halkı ve hakları için nöbetimizi gece gündüz tutmaya kararlıyız” diyen Güney, konuşmasını şu sözlerle devam ettirdi:

“Gerekirse, yağmaya hazırlandıkları o arazilerin üzerinde, meydanlarda, sokaklarda, evlerde hemşerilerimizle birlikte mücadelemizi, nöbetimizi sürdüreceğiz. Gerekirse, onların kaçtığı referandum sandıklarını biz kuracağız. Bu malların gerçek sahiplerini biz konuşturacağız…! Ne olursa olsun; Menemen’i parsel parsel satmalarına izin vermeyeceğiz. Ne olursa olsun; Menemen’in geleceğini karartmalarına izin vermeyeceğiz. Biliyoruz ki, vazgeçtiğimizde kaybederiz. Haklıyız, vazgeçmeyeceğiz ve kazanacağız”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0