Kraliyet üyesi söküm için Aliağa'da!

İngiliz Kraliyet Donanması'nın demirbaşı olan onarım gemisi RFA Diligence, geri dönüşüm için Aliağa Türkiye'ye gönderildi

Kraliyet üyesi söküm için Aliağa'da!

Falkland Savaşı ve Körfez Savaşı’nda kritik rol oynayan rol oynayan İngiliz Kraliyet Donanması’nın onarım gemisi RFA Diligence geri dönüşüm için Aliağa merkezli LEYAL Gemi Geri Dönüşüm’e satıldı.

Daha önce İngiliz Kraliyet filo yardımcı gemilerine ve denizaltılarına onarım gemisi olarak olarak hizmet veren  RFA Diligence, 2015 yılında hizmet dışı bırakılmıştı.

COVİD-19’a yakalandı

RFA Diligence’nin geri dönüşüme satılması için ilk çıkılan ihale COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenmişti. 1982’de Arjantin ile çıkan Falkland Adaları krizi sırasında ilk kez boy gösteren RFA Diligence, daha sonra  filo bakım gemisi oldu ve her iki Körfez krizi sırasında da destek gemisi olarak kullanıldı.

Türkiye’ye satılmadan önce Portsmouth Limanı’nda bağlı bir şekilde bekleyen RFA Diligence, İsveç’in Landskrona kentinde inşa edilmişti. Köprü çatısında CH-47 Chinook’u taşıyacak kadar büyük helikopter pisti bulunan gemi buz kırıcıların yardımı olmadan kutup bölgelerinde gezinmesine olanak tanıyan en yüksek buz sınıfına göre inşa edilmişti.

Başlangıçta petrol platformu destek gemisi olarak tasarlanan ve ilk olarak MV Stena Inspector adını alan RFA Diligence, 1982’deki Falkland krizi sırasında İngiliz hükümeti tarafından 25 milyon Sterlin’e satın alınmıştı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0