KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ GENİŞLETİLDİ. iŞTE YENİ KISITLAMALAR!

Yeni koronavirüs tedbirleri açılandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

  • “Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu koronavirüs salgınıydı. Son kabine toplantımızda bu çerçevede yeni birtakım tedbirleri hayata geçireceğimizi paylaşmıştık.”
  • “Aldığımız tedbirlerin yarattığı sıkıntıları biliyoruz, bu sıkıntıları en aza indirmek için çalışıyoruz.”
  • “Salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasına bekliyoruz. Salgın kontrol altına alınana kadar bütün vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça kalabalığa çıkmamasını rica ediyoruz.”
  • “83 milyon seferberlik ruhuyla hareket etmeliyiz.”
  • “İnsanlar üzerinde kullanılma aşamasına gelen her aşıyı takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. En başından beri söylediğimiz gibi vatandaşlarımız aşıya ücretsiz olarak erişecektir. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarının üzerinde uygulanmaya başlayacaktır.”
  • “Hafta içi her gün gece 21.00  ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Bu kısıtlama cuma akşamı 21.00’den pazartesi sabah 05.00’e kadar devam edecektir.”
  • “Daha önceki genelgelerde belirtilen istisnalar haricinde 20 yaş altı 65 yaş üstü vatandaşlar toplu taşıma kullanamayacaktır.”
  • “Ana sınıfı vb. eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.”
  • “Evlerde gün, mevlid, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği kutlamalar yapılmayacaktır.”
  • “Cenaze törenlerine aile yakınları dahil 30 kişi katılabilecek, nikahlarda da aynı sınırlama geçerli olacaktır.”
  • “Alışveriş merkezlerine girişte HES kod uygulamasına geçilecektir. Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı yine il kurulları ararı ile sınırlanabilecektir. İl kurullarının belirleyeceği hizmetler dışındaki kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 arası uygulanabilecektir.
  • “Bu tedbirler Salı akşamından itibaren uygulanmaya başlayacaktır.”
  • “Bu tedbirlerin salgının yayılma hızının önüne geçtiği doğrultudaki bilimsel tespitler doğrultusunda alınmıştır.”
  • “Lütfen kapalı mekan evleriniz neresi olursa sigara içmeyi bu dönem içinde lütfen bırakın. Nargile içmeyi bırakın. Benim sigarayla da nargileyle de işim yok, ben bunları sadece milletimin sağlığı için istiyorum. Milletime olan sevgim için istiyorum.”
  • Türkiye’de ekmeğini yiyip, vatanına düşmanlık besleyen, sefasını sürüp insanını sevmeyen bir kesim var. Bunlar zahirde demokrat, hoşgörülü görülür ancak faşistin önde gidenidir Bunlar zahirde çok çalışır görünür ama hiçbir şey üretmez, çok konuşurlar ama bir şey söylemez. Bunlar etrafına kin ve nefret saçmaktan kalbi kurumuş dili çatallaşmış bir güruhtur. Milletin gönlüne girerek iktidara gelmek yerine dışarıdan dolaşmayı planlayalara yine milletimiz cevap verecektir. Üstelik bunlar milleti hiçe saymakla kalmayıp ülkenin temel değerlerine ve kurumlarına saldırmayı da adet edindiler. CHP’nin sık sık yaptığı ve son olarak bir milletvekilinin söyledikleri bu meselenin bir güvenlik meselesine dönüştüğünü göstermektedir. Tek parti diktasıyla iktidara gelen bir partinin TSK düşmanlığını gayet iyi anlıyoruz. Bunların içlerindeki kinin ve nefretin sebebi ne Borsa İstanbul’dur ne Sakarya’daki fabrikadır. Bunların derdi bizzat Türkiye’dir.  Şimdi ben burdan sesleniyorum ey CHP’nin başındaki zat, senin milletvekilin kalkacak TSK’ya laf edecek sen onu kapının önüne koyamayacaksın? Bak söylüyorum bunun hesabını Mehmetçiğine sahip çıkan bu millet affetmeyecektir.”
  • “Gezi olaylarında ülkemizi suçlayanlar Paris cayır cayır yanarken üç maymunu oynuyor. Fransız medyasının bunları yayınlamak yerine Türkiye hakkındaki haberleri yayınlamaları da başka bir çarpıklıktır. Buna rağmen Fransa’da yaşanan anti-demokratik tutum sebebiyle insan hak ve özgürlüklerinde duyduğumuz endişeyi tekrar dile getiriyoruz. Ülkemizde de hak ve özgürlüklerin bittiği bir çizgi vardır: Tek millet, Tek devlet, Tek vatan, Tek bayrak. “

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2020, 21:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0