KORONAVİRÜS KISITLAMALARI GERİ GELİYOR

81 İlde dışarda sigara içmek yasaklandı. 65 yaş ve üstüne kısıtlamalar geldi

KORONAVİRÜS KISITLAMALARI GERİ GELİYOR

Yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin alınan önlemler kapsamında 81 ilde açık alanlarda sigara içmek yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında genelge gönderdi. Buna göre, yarından itibaren tüm illerde vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek yasaklanacak.

65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkmalarına yönelik uygulama, il bazlı yapılacak analizlere göre İl Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek.

Söz konusu genelgede şu ifadeler yer aldı:

“12.11.2020 tarihinden itibaren tüm illerimizde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/ bulunabileceği cadde ve sokaklar (özellikle trafiğe kapalı olanlar) ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmesi gerekmektedir.

Valilerimizce, koronavirüs salgınının illerindeki seyrin anlık olarak takip edilerek hasta ve temaslı kişi, ağır hasta, entübe, vefat sayıları ile 65 yaş üzeri hastaların bu kategorilerdeki oranında yaşanan artış trendlerine göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın gün içerisinde saat 10:00 – 16:00 arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmamalarına dair kısıtlamaya gidilmesi yönünde karar alınması gerekmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0