KILIÇDAROĞLU: ESNAF, İŞÇİ, DUL, YETİM İÇİN EKONOMİ PİK DEĞİL, DİP YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

KILIÇDAROĞLU: ESNAF, İŞÇİ, DUL, YETİM İÇİN EKONOMİ PİK DEĞİL, DİP YAPTI

Tele1'in haberine göre; Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ciddi bir sorun var. Türkiye çapında hissediliyor. Sorunu çözecek siyaset kurumu. Peki yöneten görevini yapmıyorsa, o zaman biz devreye giriyoruz. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok.

Eğer ekonomide veya hukukta bir sorunu çözecekseniz ve o çözüm milletin hayrına olacaksa CHP olarak biz Meclis’te elimizi kaldıracağız ve ‘evet’ diyeceğiz, engellemeyeceğiz. Fakat ısrarla sadece söylemde kalan sözler var. Gerçeğe dönüşmüyor. Yasaya dönüşmüyor. Herkes beklenti içinde nasıl çözülecek diye. Devleti yönetenler vatandaşlar arasında ayrım yapmazlar. Ayrım yaptıkları andan itibaren bölücülük yapmış olurlar.”

“SORUNLARI ÇÖZECEK EN GÜÇLÜ AKTÖR CHP’DİR”

“Daha 15 gün önce ‘ekonomi pik yapıyor’ diyenler, 15 gün sonra ‘millete acı reçeteyi vereceğiz’ diyenler bunlar değil mi? 10 milyon 287 bin işsizimiz var. Cumhuriyet tarihinde işsizlik rekorunu kırdık. İşsizlik sigortasından para alanlar 225 bin kişi. Merkez bankasında dolar, rezerv eksi 54 milyon dolar. Para yok yani. Bir de borçlanmışız. İnsan da biraz vicdan, ahlak, erdem olur ya. Vatandaşa bari doğruları söyleyin.

‘Ekonomi pik yapıyor’ lafı doğru mu? Bazıları için doğru. Dolarla ihale alanlar, dolarla devlete borç verenler için doğru. Bu sözüm sarayın bekçiliğini yapanlar için de geçerli. Yandaş ve tefeciler için ekonomi mükemmel. Ama işçi, emekçi için ekonomi ne yaptı? Pik değil, dip yaptı. Dövizdeki artış her şeye yansıdı. Sudan peynire kadar her şeye zam geldi.”

“Anket yapılmış soru şöyle; ‘100 bin TL’niz olsa, döviz olarak mı, TL olarak mı tutarsınız?’ Seçmenin 55.9’u ‘döviz olarak tutarım’ demiş. ‘Döviz olarak tutarım’ diyenlerin AK Parti seçmenin yüzde 32’si, MHP seçmeninin yüzde 41’i ‘dolar olarak tutarım’ demiş.”

“83 MİLYON İNSAN 5 KİŞİYE ÇALIŞIYOR”

“2014 2019 yılları arasında kur farkı olarak dönen para 61 katrilyon lira. Kime 5 kişiye? 83 milyon insan 5 kişiye çalışıyor. Bunlar için ekonomi pik yapmıyor. Bu parayla 14 tane Avrasya Tüneli yapmak mümkün. 12 tane Osmangazi Köprüsü yapmak mümkün. Veya 8 tane Çanakkale Köprüsü yapmak mümkün. Bütün esnafa faizsiz kredi vermek mümkündü. Öğrencilerin kredileri silinebilirdi. Bunlar yapılmadı. 5 kişiye devletin nasıl peşkeş çekildiğini görüyoruz. Ve onun bekçiliğini yapanı da bütün Türkiye tanıyor. Böyle olunca çiftçi haklı olan parayı alamıyor. Tarım kanunu çıkarılmış. ‘Bütçeden ayrılacak kaynak gayrisafi milli hasılanın yüzde 1’inden az olamaz’ Bugüne kadar hiç uygulanmadı. 2020 bütçesinde çiftçiye verilen paranın önemli bir kısmı 2021 bütçesinde kesiliyor.”

ÇİFTÇİLERE TEPKİ: OYLARINIZI ÇANTANIZI KEKLİK OLARAK GÖRÜYORLAR

“Senin mercimeğini değil de mercimek üretmeyen ülkeden mercimek ithal ediliyor ve sen ses çıkarmıyorsan açlığı ve yoksulluğu hak ediyorsun kardeşim: Ben senin, Türkiye’nin alın terinin, emeğin hakkını savunuyorum Sen Sarayda yaşayanları savunuyorsan ahlaki bir sorunumuz var demektir. Herkesin bu bağlanma iyi düşünmesi lazım. Bütün çiftçilerin oylarını AK Parti çantada keklik olarak görüyor.

Uşak bizim en güzel illerimizden biri. Deri sanayide gelişmiş. 260 farklı işletme var. Bu işletmelerde çalışan 3 bin civarında da işçi var. Türkiye’de hayvan derisinin yüzde 65’i Uşak’ta işleniyor. Bu insanlar ülkeye döviz getiriyorlar. Bu dönemde en büyük ihtiyaç duyduğumuz şey döviz. Para yok. Merkez Bankası’nın kasası tamtakır. ”

“AYRANI YOK İÇMEYE…”

“Beyler Maraş’ta piknik yapmaya gidiyor. Nasıl gidiyorlar peki? Bir uçak Recep Tayyip Erdoğan, bir başka uçak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için, bir başka uçak bakanlar ve heyet için. İki uçak da korumalar için. Hani var ya bizde meşhur bir laf, ayranı yok içmeye diye… Bunu yaparken bu ülkede konteynerlerden beslenen milyonlar hiç aklınıza gelmiyor mu sizin ya? Ya sizde vicdan, ahlak adalet duygusu, ekonomi anlayışı var mı? Nedir bu savurganlık.”

ERDOĞAN’A ‘KIBRIS’ TEPKİSİ: UNUTMA ONU SAĞLAYAN BÜLENT ECEVİT’TİR

“Gittiler oraya Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret etmediler. Sen oraya pikniğe gidiyorsan unutma, onu sana sağlayan kişi Bülent Ecevit’tir. Ecevit’in adını ağzına almıyor, alamaz. İyi ki almıyor. Milliyetçilik nedir deseniz, yerliyiz ve milliyiz diyecekler.

“LONDRA’DAKİ BİR AVUÇ TEFECİNİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEK…”

“Ekonomide reform yapacağız. Ne demek bu? Tefecilere selam göndermek. Zamları yapacağız millet önceden hazırlıklı olsun demek. Erdoğan, ‘Faizin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda mücadelemizi zora sokuyor’ diyor. Ya arkadaş sen demiyor muydun; ‘Faiz düşerse enflasyon düşer, faiz düşerse dolar düşer, faiz düşerse fiyatlar düşer’ diyen sen değil miydin? Londra’daki bir avuç tefecinin önünde diz çökmek demektir bu. Bunu yapacaksınız.”

“DOĞALGAZ ALIMI DA İHALE KANUNU DIŞINA ÇIKARIYORLAR”

“Doğalgaz alımını da ihale kanunu dışında çıkarıyorlar.”

“KOZMİK ODAYI TERÖR ÖRGÜTÜNE AÇTILAR”

” ‘Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez…’ sözü ne kadar anlamlı. Adalet için tarihin en uzun yürüyüşünü yaptık CHP olarak. Aynı zamanda adalet kelimesi olmayan dünyada hiçbir anayasa yoktur. 18 yılda zulme uğrayan milyonlar oldu. KHK’larla binlerce kişi bir gecede işinden oldu. Sivil ölüme mahkum edildi. Pazarda tezgahtarlık yapmak istediler ona izin vermediler. Ve çıktı konuştular ‘Ağaç kökü yesinler’ dediler. Kozmik odayı terör örgütüne açtılar. Dünyada örneği yoktur ama bizde oldu.”

“HAKİMLERİN, SAVCILARIN TALİMAT ALMADAN KARAR VERMEDİKLERİNİ DÜNYA BİLİYOR”

“Hukukta reform yapma konusunda Erdoğan ne kadar samimi? Adalet kurumuna güven kalmadığını o da görüyor. Adalet kurumunda çalışıp adalet dağıtan hakimler de görüyor. Hakimlerin savcıların belli odaklardan talimat almadan karar vermedikleri o da biliyor, biz de biliyoruz, dünya da biliyor. Adalet Bakanı o da konuşmuş, ‘Bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun’. Günaydın beyefendi. Bu konuda adım atacak sizsiniz kardeşim.”

“AYM KARARLARINI UYGULAMAYANLARI NE YAPACAKSINIZ?”

“Anayasa mahkemesi kararlarını uygulamayarak devlet krizine yol açan yargıçları ne yapacaksınız? Birisini terfi ettiler, Yargıtay üyesi yaptılar. O da dahil. Eğer sen hukukta reform yapacağım diye samimiysen. Bu iki hakim için gerekeni yapacaksın.”

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2020, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0