"KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZA DOKUNMA"

Fabrikalardan iş yerlerine eylemler sürüyor

"KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZA DOKUNMA"

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba yasa teklifine karşı eylemler devam ediyor. Günlerdir iş yerlerinde düzenledikleri eylemlerle hükümete yasayı geri çekme çağrısı yapan işçiler bugün de çeşitli fabrika ve iş yerlerinde açıklamalar yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube örgütlü oldukları işyerlerinde torba yasaya karşı basın açıklaması yaptı. İZSU Bergama, Menemen, Karşıyaka, Ödemiş, Parkbahçeler, katı atık, Eşrefpaşa hastanesi, fen işleri ve mezarlıklar müdürlüğünde işçiler kıdem tazminatını ve emeklilik hakkını tehdit eden yasaya karşı sessini yükseltti. İşyerinde sık sık “Kıdeme uzanan eller kırılsın” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

İşyerlerinde okunan ortak açıklamada yasa ile işçilerin en temel haklarının gasp edilmek istendiğine vurgu yapılırken, “Kıdem tazminatımızı ve emeklilik hakkımızı torbaya atıp çalmak isteyenler, aynı torbadan işverenlere bol bol destek ve teşvik dağıtıyor” denildi.

KIDEM VE EMEKLİLİK HAKKI İÇİN MÜCADELE

Yasa ile 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkının ve emeklilik hakkının ellerinden alınmaya çalıştığı belirtilen açıklamada, “Yasa teklifine göre 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler için koşulsuz olarak belirli süreli sözleşme yapılabilecek. Bize “istihdam artacak” diye masallar anlatmaya kalkıyorlar, oysa tüm işçiler şunu bilir: Belirli süreli sözleşme demek geçici işçilik demektir. Belirli süreli çalışan işçinin iş güvencesi olmaz, kıdem tazminatı olmaz, ihbar tazminatı olmaz, emekli olması zorlaşır” ifadelerine yer verildi.

“Torba yasa ile işverenlere vergi ve pirim teşvikleri artmakta, kayıt dışı işçi çalıştıran işverenler dahi ödüllendirilmekte, işçilerin kıdem tazminatları ve emeklilik hakları parça parça ortadan kaldırılmaktadır” denilen açıklamada, kıdem tazminatı ve emeklilik hakkı için mücadele çağrısı yapan işçiler, torba yasaya karşı da ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.

TOTOMAK’TA EYLEM: ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN DİRENECEĞİZ

Totomak'ta kıdem tazminatı eylemi

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasının örgütlü olduğu Çiğli Organize Sanayide yer alan Totomak fabrikasında da işçiler bir araya gelerek “Çocuklarımızın emanetinin ve geleceğimizin gasbedilmesine sessiz kalmayacağız! Çocuklarımız ve geleceğimiz için direneceğiz, direneceğiz, direneceğiz” dedi. Bu torba yasayla işçinin güvencesi çiğnendiğini söyleyen işçiler mücadele vurgusu yaptı.

Cam Keramiş-İş Sendikasının örgütlenme çalışması yürüttüğü Eskişehir’de bulunan Tolsa fabrikasında da işçiler basın açıklaması yaptı. Açıklamada hükümete “Kıdem tazminatına dokunma” çağrısı yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0