"KIBRIS'TA SAHTE İÇKİ YOK"

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Türkiye medyasında çıkan “Sahte içkiler KKTC’den” başlıklı gerçek dışı haberi eleştirdi...

"KIBRIS'TA SAHTE İÇKİ YOK"

Türkiye’de KKTC’den ithal ettikleri içkilerin bandrolleri ile sahte içki satılıyor”

KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Türkiye medyasında çıkan “Sahte içkiler KKTC’den” başlıklı gerçek dışı haberi eleştirdi...

Haber Kıbrıs’tan edinilen bilgilere göre;

Sayın Kaşif;Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nün yayımlandığı bilgi notunda KKTC’yi suçlayan herhangi bir ibare yok. Antalya İl Tarım Müdürü bize bu bilginin faksını geçti. Metinde ithal edilen içkilerin kim tarafından ithal edildiği ve kim tarafından üretildiği belirtilmiş ve içki markalarından alınan örneklerin tahlile gönderildiği belirtilmiş. Fakat maalesef Anavatan Türkiye’deki basın kuruluşlarından bir tanesinde çıkan haberde, KKTC’den ithal edilen içkilerde metil alkol bulunduğu yazılmış. Böyle bir şeyin bizden çıkmadığı açıkça bellidir. Bizde sahte içki olayı yok” dedi.

TÜRKİYE BASININA DAVA AÇILABİLİR

 “İlgili firma hukukçusu ile görüşerek ya düzeltme isteyecek ya da dava açacak. İlgili firma düzeltme mi isteyecek, yoksa dava mı açacak o tamamıyla ilgili firmanın kendi tasarrufundadır” şeklinde sözlerini sürdüren Kaşif, davanın açılacağını bildirdi.

TÜRKİYE MEDYASINA SORMAK LAZIM

Sözlerine; “Haberi büyük firmalar yaptırdı mı yoksa ‘ani bir haber yakaladım da hemen haber yapayım’ diyerek mi bu haber yapıldı bilemiyorum. Onu haberi yapanlara sormak lazım. ‘Bu yayımı yaparken amacınız neydi?’ ‘Bu yayımı yaparken KKTC’deki içki üreticilerine darbe mi vurmak istediniz?’ Veyahut ‘Türkiye’deki Rus turizmine darbe vurulacak endişesi ile mi bu haberi yaptınız?’ vb. soruları ilgili gazeteye sormak lazım. Anavatan Türkiye büyük bir devlet. Komşu ülkelerinin neredeyse hepsi ile Gümrük Birliği Anlaşması var Türkiye’nin. Avrupa ile Gümrük Birliği Anlaşması yaptığına göre, niye Avrupa’nın ürettiği Türkiye’ye girsin de benim ürettiğim girmesin? Anavatan Türkiye’den böyle bir baskı gelmesi zaten söz konusu değil” diyerek devam eden Sağlık Bakanı; “KKTC’deki üretici bir firmadan ithalat yapmak için Türkiye’den izin alıyor. Mesela 180 bin adet için ithalat izni alıyor, ama 8 bin adet ithal ediyor. 172 bin adet nerede peki? Sahte içki yapıp, bandrolü onun üzerinde kullanıyorlar”.dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2020, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0