Karşıyaka'daki o planlar askıya çıktı

Karşıyaka’da Cumhuriyet Mahallesi içerisinde yer alan 29 hektarlık alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

Karşıyaka'daki o planlar askıya çıktı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde uzun süredir gündemi meşgul eden Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planlarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Mahalle sınırları içerisinde Anadolu Caddesi’nin kuzeyi ve Sosyal Konutlar bölgesini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, 15 Şubat’ta gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilmişti.

29 hektarlık alanı kapsayan imar planı onaylanarak askıya çıkarıldı. Söz konusu plan 1 ay boyunca askıda kalacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Karşıyaka ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde Anadolu Caddesinin kuzeyi ve Sosyal Konutlar olarak bilinen bölgede yaklaşık 29 hektarlık alanı kapsayan, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu önerisinin değişiklikle oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Kentsel Dönüşüm Komisyonları Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.509251) Komisyonların Müşterek Raporunun, Komisyonlardan Geldiği Şekilde Kabulüne Oybirliği ile Karar Verildi.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0