İYİ Parti lideri Akşener'den 'Atatürk' paylaşımı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümünde; “Biz her 10 Kasım’da; 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran, vatan ve millet davasına adanmış koskoca bir yüreği selamlarız. Şükran, saygı ve rahmetle” mesajını paylaştı.

İYİ Parti lideri Akşener'den 'Atatürk' paylaşımı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıl dönümüne ilişkin bir mesaj paylaştı. Akşener, partisinin son TBMM Grup Toplantısı’nda Atatürk hakkında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeren videoyu sosyal medya hesabında; “Biz her 10 Kasım’da; 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran, Vatan ve millet davasına adanmış koskoca bir yüreği selamlarız. Şükran, saygı ve rahmetle” notuyla paylaştı. Akşener, paylaşımını Atatürk’ün vefat ettiği saat 09.05’te yaptı.

Akşener, paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Vatanı dert eden Namık Kemal sormuştu, demişti ki; ‘Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?’ Aynı vatanı dert eden Atatürk’ümüz de günü geldiğinde cevabını vermişti; ‘Vatanını bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini.’ Biz her kasım ayında cephelerde, savaşlarda mücadeleyle gençmiş bir gençliği, memleketi topyekun kalkındırma seferberliğinde geçmiş yılları, kelimenin tam anlamıyla vatan ve millet davasına adanmış bir ömrü selamlarız.

Biz her kasımda milletine olan inancıyla ülkesine olan sadakati ve fedakarlığıyla askeri ve diplomatik dehasıyla beş bin yıllık Türk tarihinin en şanlı liderlerinden birini selamlarız. Biz her kasımda Mustafa’dan Mustafa Kemal’e, Mustafa Kemal’den Mustafa Kemal Atatürk’e uzanan 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran cesur mu cesur koskoca bir yüreği selamlarız.

İyiler erken gidermiş…Kendimizi kötü hissedişimiz belki de bundandır. ‘Keşke bir 10 yıl daha…’ ‘Bir 20 yıl daha…’ ‘Bir yıl 30 yıl daha…’ diye başlayan cümleler kurmayanımız yoktur. Mümkün olsa ömrümüzden ömrüne katmayı aklından geçirmeyenimiz yoktur. Biz her kasım ayında, her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe Ata’mızı; vefayla, şükranla, saygıyla, özlemle, hüzünle ama dimdik durarak, onu bize armağan eden yüce Allah’a şükrederek rahmetle anarız.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0