İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddia edildi

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını okurlarıyla paylaştı. Yılmaz, sorunun çözüme kavuşması için 400 milyon dolar gerektiğini, bu nedenle İTÜ'nün teklifi reddettiğinin ileri sürüldüğünü belirtti.

İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddia edildi

Öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile iş bıraktığı Doğa Koleji'nde kriz başlamış ve olay günlerce medyanın gündeminde yer almıştı. Doğa Koleji için tek çıkış yolu satış olmuştu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı, okula talip olmuş ve her iki taraf görüşmelere başlamıştı. Bu gelişme hem öğretmenlerin hem de velilerin gönlüne su serpmişti. Ancak Sözcü gazetesi yazarını Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde İTÜ Vakfı'nın Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını okurlarına aktardı.

400 MİLYON DOLAR GEREKLİ

Yılmaz, 'İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti' başlığıyla yayımlanan yazısında arap saçına dönen Doğa Koleji krizine değindi. Sorunun çözülmesi için 400 milyon dolar gerektiğini aktaran Yılmaz, İTÜ'nün teklifi reddettiğinin ileri sürüldüğünü söyledi.

KREDİNİN GERİ DÖNMESİNİN OLANAKSIZLIĞI NEDENİYLE REDDETTİ

"İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan sorunu arap saçına döndü" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0