İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsveç'in Başkenti Stockholm'de toplanan PKK terör örgütü destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklama ve eylemleri Ankara’da büyük tepkiye yol açtı, İsveç Büyükelçisi Staffan Herrström Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve yaşananlar kınandı.

İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

 İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyaret de TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından iptal edildi.

İsveç'in Başkenti Stockholm'de tarihi belediye binası önünde bugün toplanan PKK terör örgütü destekçilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye aleyhine yaptıkları eylem ve açıklamalar nedeniyle İsveç'in Ankara Büyükelçisi Herrström’ün Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve yaşananlara sert tepki gösterilerek kınandığı bildirildi.

İLK RESMİ TEPKİ ŞENTOP’TAN

Öte yandan TBMM Başkanlığı’ndan akşam saatlerinde verilen Bilgi Notu’na göre; İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta Türkiye’ye yapmayı planladığı resmi ziyaret de iptal edildi. Bilgi Notu şöyle:

“Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan terör eylemi üzerine, İsveç Meclis Başkanı Andreas Norlen’in 17 Ocak’ta ülkemize yapmayı planladığı resmi ziyaret, Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından iptal edildi.”

TBMM Başkanı Şentop ayrıca şu yazılı açıklamayı da yaptı:

"İsveç'in başkenti Stockholm'da bölücü terör örgütü PKK üyelerinin gerçekleştirdiği, Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan eylemi lanetliyoruz. İsveç'in demokrasiye açık bir tehdit olan bu alçak terör eylemine izin vermesi ve göz yumması asla kabul edilemez. NATO'ya üyelik talebinde bulunan bir devlette bu saldırının kolaylıkla gerçekleşmesi tehlikeli ve vahimdir. İsveç Devleti'nden bu alçak terör eylemini gerçekleştirenlerin ve sorumlularının derhal tespit edilmesini ve hukuk önünde gerekenin yapılmasını bekliyoruz."

FAHRETTİN ALTUN: İSVEÇ'İN, MADRİD'DE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASI GEREKİYOR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“İsveç'te terör örgütü PKK'nın üyeleri tarafından Türkiye'nin ve demokratik olarak seçilmiş cumhurbaşkanının hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. İsveç makamlarını daha fazla gecikmeden terör örgütlerine karşı gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. İsveç'in, Türkiye'nin 70 yıldır üyesi olduğu NATO'ya katılmak için Madrid'de verdiği sözleri tutması gerekiyor. Türkiye'nin bu konuda taviz vermesini beklemek abes olur. PKK'lı teröristin Stockholm'ün göbeğinde İsveç hükümetine kafa tutabilmesi, İsveç makamlarının son günlerde iddia ettikleri gibi teröre karşı gerekli adımları atmadıklarının kanıtıdır.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0