İmamoğlu davasında savcılık cezayı az bularak üst mahkemeye başvurdu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını az bulan savcı bir üst mahkemeye başvurdu.

İmamoğlu davasında savcılık cezayı az bularak üst mahkemeye başvurdu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 13 bin oy farkla kazandığı 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin iptal edilmesi üzerine yaptığı basın açıklamasında, “YSK Başkanı’na ve üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün yapılmıştı.

Mahkemede, savcı daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak, İmamoğlu’nun, "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep etti.

Mahkeme ise bu mütalaanın ardından kararını açıklayarak, İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası vermiş ve TCK'nın 53'üncü maddesi uyarınca ‘siyasi yasak’ hükmünü uygulamıştı.  Hâkim, verdiği cezada takdir indirimi yapmamıştı.

Savcı, bugün; verilen kararın üzerinden 24 saat geçmeden karara bir üst mahkemede itiraz etti.

Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, savcılığın verilen cezayı az bularak karara bir üst mahkemede itiraz ettiğini duyurdu. Ongun'ın paylaşımı şöyle:

"Savcı Bey, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararını yeterli bulmadı. 24 saat geçmeden karara üst mahkemede itiraz etti. Hukukçulara göre; verilen ceza Savcı Bey tarafından az bulunmuş. Kamuoyu bilgisine sunarız."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0