İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINDAN YENİ AÇIKLAMA

Alkol Yasağı Kalkmadı Mı?

İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINDAN YENİ AÇIKLAMA

Tam kapanma süresi boyunca alkol satışının yasaklandığı haberleri duyulmuştu. Bu sabah Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, kişisel Twitter hesabında "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" paylaşımında bulunmuştu. "Alkol yasağı kalktı" haberlerinin ardından İç İşleri Bakanlığı Resmi Twitter hesabından yeni bir açıklama yayınlandı. Paylaşıma "Bakanlık alkol yasak mı demek istiyor?" yorumları yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklamadan dikkat çeken bir açıklama yapıldı. 'Alkol' ifadesinin yer alamadığı açıklamada, "Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Belge İmzalatılmıştı

Koronavirüs gerekçesiyle  içki yasağı getirmesi tepki çekerken, polisin tekel bayilere imzalattığı belge ortaya çıkmıştı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş da belge için tekel bayilere 'İmzalamayın' çağrısı yapmış ve "İçki satışının yasağı tekel bayilerine tebliğ edilmeye başladı hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır" demişti.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 15:07

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0