Hazine’den İzmir’de 7 özelleştirme

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir’in iki ilçesinde denize kıyısı olan taşınmazların da bulunduğu toplamda 7 taşınmazı satış yoluyla özelleştirmeye hazırlanıyor. Özelleştirmenin yapılması durumunda Başkanlığın kasasına en azından 12 milyon lira girmesi bekleniyor.

Hazine’den İzmir’de 7 özelleştirme

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir’in iki ilçesinde toplamda 7 taşınmazı satış yoluyla özelleştirmeye hazırlanıyor.

Başkanlık, İzmir’in Urla ilçesi İçmeler Mahallesi’nde denizi kıyısı olan ve yan yana olan toplam yüzölçümü 28 bin 742 metrekareden oluşan 3 parseli tek seferde 4 milyon liralık geçici teminat bedeliyle satışa çıkarıyor. 

Başkanlık yine Urla İçmeler’de denize kıyısı olan 18 bin 93 metrekarelik arsayı 3 milyonluk geçici teminat bedeli ve Urla İçmeler’de 11 bin 116 metrekarelik alanı 2 milyon liralık geçici teminat bedeliyle özelleştirecek.

Başkanlık ayrıca Çiğli’nin Balakçık ilçesinde yeşil alan olarak belirlenen biri 5 bin 547 metrekare diğeri ise 10 bin metrekarelik taşınmazları da 1 ve 2 milyon liralık bedellerle satış vitrinine ekledi. 

Özelleştirme ilanında; pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihaleler, pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacağı bilgisine yer verildi.

Son teklif verme tarihinin 9 Kasım Salı olduğu satışların gerçekleştirilmesi durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kasasına en az 12 milyon lira girmesi bekleniyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0