Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Aylan bebek' tepkisi: Haddini bil!

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Aylan bebeği örnek göstermesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Suriyeli mülteciler üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken, "Akdeniz bir sığınmacı mezarlığına döndü.

Hamza Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na 'Aylan bebek' tepkisi: Haddini bil!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında Suriyeli göçmenler ilgili olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Aralık 2013'te imzalanan Geri Kabul Anlaşması üzerinden eleştirirken, “Eylül 2013’de ‘Sınırlar bir ülkenin namusudur’ diyorum. Sınırdan kimin girip çıktığı belli değil. 900 km sınır kontrolsüz vaziyette. İnsanlar geliyorlar ellerinde silahlarla, terör estiriyorlar Türkiye’de. Göç dalgası geldi. Akdeniz bir sığınmacı mezarlığına döndü. Bir çocuk bedeninin dalgalarla kıyıya vurduğu fotoğrafı hiçbirimiz unutmadık. O fotoğrafın sorumlusu Erdoğan’dır. Geri Kabul Anlaşmasını yapmayın, yanlış dedik. 16 Aralık 2013’den bir süre sonra bu anlaşmayı AB ile imzaladılar. Sığınmacılar için Türkiye artık Avrupa’nın hapishanesi olacak, o hale getirdiler. İçişleri Bakanı geçen gün açıklama yapıyor. ‘AB Türkiye’nin göçmen deposu olmasını istiyor’ diyor. Günaydın beyefendi günaydın. Geri Kabul Anlaşması başımıza bela oldu diye neden söyleyemiyorsun?” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Bodrum açıklarında bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriye uyruklu Aylan Kurdi bebeği örnek gösterek, "O fotoğrafın sorumlusu Erdoğan’dır." sözlerine AK Parti'den yanıt gecikmedi.

HAMZA DAĞ: HADDİNİ BİL!

AK Parti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medyadan açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Dağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Aylan bebeğin kıyıya vurmuş halinin yer aldığı fotoğrafı gösterdiği fotoğrafı paylaşarak, "Aylan bebeği tüm dünyaya Birleşmiş Milletler kürsüsünden hatırlatan Cumhurbaşkanımıza masum bir çocuğun cansız bedeni üzerinden dil uzatmak, grup kürsüsünden öteye geçemeyen Kılıçdaroğlu’na yakışırdı. Aylan bebeğin katilleriyle dost olan sizsiniz. Sizi, zihniyetinizi Boraltan'da gördük, iyi tanıdık. Değişen bir şey yok. Esedçilik yapıp mazlumları katil rejimin kucağına atmaya çalışanlar, her koşulda mazlumlara sahip çıkan liderimize dil uzatamaz. Haddini bil! @kilicdarogluk" notunu düştü.

AYLAN BEBEK

Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan Suriyelileri taşıyan ve içinde 14 kişinin bulunduğu botun batması sonucu 5 kişi hayatını kaybetmiş, Aylan Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0