Halil Arda'dan AK Parti'li Kaya'ya: Kaya gibi laf etmiş, o kayayı bir kaldırsın!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın, nükleer atıkların bulunduğu Gaziemir’deki alan ile ilgili, “Firma sahiplerine ödül verir gibi ‘kamulaştırılsın’ diyorlar. Halil Arda’nın fabrika sahibine söylediği tek söz yok, sanıyorum aralarında bir ilişki var” ifadelerine sert çıktı.

Halil Arda'dan AK Parti'li Kaya'ya: Kaya gibi laf etmiş, o kayayı bir kaldırsın!

Gaziemir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Halil Arda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Arda, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın, İzmir’in Çernobil’i olarak adlandırılan, nükleer atıkların bulunduğu Gaziemir’deki alan ile ilgili, “Firma sahiplerine ödül verir gibi ‘kamulaştırılsın’ diyorlar. Halil Arda’nın fabrika sahibine söylediği tek söz yok, sanıyorum aralarında bir ilişki var” ifadelerine sert çıktı. Arda ayrıca, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile yaptığı görüşme ve 6 meclis üyesinin disipline sevkini talep etmesi hakkındaki soruyu da yanıtladı. Başkan Arda, Gaziemir Belediyesi ekim ayı olağan ikinci meclis oturumunda meclis üyelerinin söz alma ve konuşma süreleri hakkında verilen önergeye ilişkin tartışmalar ve zaman zaman mecliste yaşanan gerginliklere de değindi.

(Mahmut Atila Kaya)

‘KONUYU SAPTIRMASIN’
AKP İzmir Milletvekili Kaya’nın, İzmir’in Çernobil’i olarak adlandırılan, nükleer atıkların bulunduğu Gaziemir’deki alan ile ilgili, “Firma sahiplerine ödül verir gibi ‘kamulaştırılsın’ diyorlar. Halil Arda’nın fabrika sahibine söylediği tek söz yok, sanıyorum aralarında bir ilişki var” eleştirilerine yanıt veren Gaziemir Belediye Başkanı Arda, “Atila Kaya, kaya gibi bir laf etmiş, o kayayı bir kaldırsın. Çernobil’deki atıkların üstünden de bir kaldırsın, alan temizlensin. Eğer benim oradaki fabrika sahipleriyle bir ilişkim olsaydı ben ölü taklidi yapardım, ben sesimi çıkarmazdım. Ortalığı ayağa kaldıran benim, orayı gündeme taşıyan benim. Buradaki görev Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nındır. Ben yalnızca bir iki kez ‘kamulaştırılsın’ dedim ancak bilim insanlarının uyarılarından sonra ‘devlet el koysun’ demeye başladım. Atila Kaya, konuyu saptırmasın, devlet oraya el koysun. Doğayı kirletenlere en güzel ceza oraya el konulmasıdır. Orasının bilimsel yöntemlerle temizlenmesi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uhdesindedir. Ben sadece bir belediye başkanı olarak, oradaki insanların sağlığını düşünen bir başkan olarak, çok masumane bir şekilde farkındalık yaratmaya çalıştım. Ama maalesef hükümet ölü taklidi yapıyor. Ben söz veriyorum, orayı CHP iktidarında temizleyeceğiz. Bunların bir şey yapacağı yok zaten” diye konuştu.  

‘KURNAZLIK YAPIYOR’
Başkan Arda, konuya ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gaziemir’in başka birçok sorunu var, Atila Kaya çok meraklıysa Aktepe Emrez Bölgesindeki hazine miktar fazlalıklarının çözülmesi için mücadele etsin. Atila Kaya, çok meraklıysa Sarnıç’taki vatandaşlarımızın tapu probleminin çözülmesi için mücadele etsin. 19 yıldır iktidarda olan parti maalesef Gaziemir’deki sorunları çözme yolunda bir irade ortaya koyamamıştır. Bu Çernobil için de geçerlidir. İzmir’in Çernobil’ini de temizleyecek olan, el koyacak olan iktidardır. Atila Kaya da iktidarın bir temsilcisi olarak, İzmir Milletvekili olarak görevini yapmalıdır. Boşuna hedef saptırmasın. Hiçbir şey yapmayıp, kurnazlık yapıyorlar ama bu kurnazlığı Gaziemirliler, İzmirliler yemiyor.” 

‘PARTİ İÇİ SORUN’
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile yaptığı görüşme ve 6 meclis üyesinin disipline sevkini talep etmesi hakkında açıklamalarda bulunan Arda, “Bu parti içi bir sorundur. Onun da müracaatını yaptık, İl Başkanı ile görüştük. Bu bizim parti içindeki sorunumuz, konuşmayı doğru bulmuyorum” dedi. 

‘KİMSENİN SÖZÜNÜ KESTİĞİMİZ YOK’
Gaziemir Belediyesi ekim ayı olağan ikinci meclis oturumunda meclis üyelerinin söz alma ve konuşma süreleri hakkında verilen önergeye ilişkin tartışmalar ve zaman zaman mecliste yaşanan gerginliklerin sorulması üzerine Başkan Arda, şu açıklamayı yaptı: “Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği var, o yönetmelikte kimin ne kadar konuşacağı, hepsi yazılı. Onun dışında dilek ve temenniler konusunda da yazılı müracaat olduğu takdirde kime söz vereceğine de süresine de başkan karar verir. Yönetmelikte bu açık açık bildirilmiş. Ben bugüne kadar hiç kimseden yazılı bir müracaat almadım.  Elini kaldıran herkese söz veriyorum. Dilek ve temennilerde 1 defa söz veriyorum, süreyi de 10 dakika olarak belirlemişim, 2 buçuk yıldır bu şekilde devam ediyor. Bu 10 dakika süre içinde hiç kimsenin sesini kesmiyorum. Bana hakaret dahi ediyorlar yine de sözlerini kesmeden dinliyorum. Sonra cevabını veriyorum. Bu hukuki bir meseledir. Meclis Çalışma Yönetmeliğinin aleyhinde, meclis bir karar veremez. Kaldı ki, herkes de zaten konuşuyor. Suyu bulandırmaktan başka bir şey değil. Gaziemir Belediye Meclisi demokratik bir şekilde yönetiliyor, kimsenin de sözünü kestiğimiz yok.” 

“ÇIRPINDIKÇA BATIYORLAR’
“Yaşanan tartışmalardan yoruldunuz mu?’ sorusunu da yanıtlayan Arda, “Asla yorulmadım. Görevimizin başındayız. Gaziemir Belediyesi izlediğimiz para politikası sonucunda ayakları yere basan, yatırım yapan, işçisinin, memurunun maaşını ödeyen, piyasaya 1 kuruş borcu olmayan bir belediye oldu. Genel Merkezimizin yaptırdığı ankette oyumuz yüzde 61 buçuğa çıkmış, bu bizim için en büyük ölçüttür. Halkın arasındayım. Tek başına yürüyen birisiyim. Sorunları yerinde tespit eden birisiyim. Bir işi yapamayacaksak neden yapamayacağımızı da halka açık, şeffaf bir şekilde anlatan birisiyim. Halkla aramızda hiçbir problem yok. AKP’ye oy vermiş dünya kadar aile, dünya kadar insan bizim yönetimimizden son derece memnun. İki buçuk yıldır ne Sayıştay denetçisi eksik oldu ne İçişleri Bakanlığı müfettişi eksik oldu, en son da artık maarif müfettişleri geldi. Ama ben bundan son derece memnunum, keyif alıyorum çünkü geliyorlar, denetliyorlar sonunda bakıyorlar ki hiçbir şey yok. Çırpındıkça batıyorlar” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0