GÜLİSTAN DOKU BİR SENEDİR BULUNAMIYOR!

Tüm ülke 1 yıldır tek sorunun cevabını istiyor: Gülistan Doku nerede?

GÜLİSTAN DOKU BİR SENEDİR BULUNAMIYOR!

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun birinci yılında pek çok kentte yurttaşlar, “Gülistan Doku nerede?’’ diye soracak. Bir yıldır karanlıkta iğne aradıklarını söyleyen Abla Doku, “Kızımıza ne oldu cevabını istiyoruz’’ dedi.

Tüm ülke 1 yıldır tek sorunun cevabını istiyor: Gülistan Doku nerede?

Dersim’de 5 Ocak 2020’de kaybolmasından bu yana haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, bir yıldır bulunamıyor. Doku’nun son görüldüğü yer olduğu iddia edilen Munzur Barajı tamamen arandı ancak genç kadın yine de bulunamadı.

Soruşturmaya ilişkin ise elle tutulur bir sonuç alınamadı.

Doku Ailesi, Gülistan’ın bulunabilmesi için büyük bir mücadele yürütürken ülkenin pek çok yerinde bugün “Gülistan Doku nerede?’’ diye soracak.

Gülistan’a ne olduğunu bilmek istediklerini söyleyen Abla Aygül Doku, yaklaşık bir yıldır süren soruşturma ve arama sürecini BirGün’e anlattı.

Gülistan’ın Munzur Barajı’nda bulunamadığını hatırlatan Doku, ‘Gülistan Doku nerede?’ sorusunun cevabının olmadığına dikkat çekti. Dosyaya giren görüntülerin çözümlemesinin yapılmasını beklediklerini dile getiren Doku, “Görüntüler çözüldüğünde Gülistan’a ne olduğu ortaya çıkacak’’ dedi.

KARANLIK ODADA İĞNE ARIYORUZ

Karanlık bir odada bir yıldır iğne aradıklarını söyleyen Doku, sözlerini şöyle sürdürdü: “O iğne bulunamıyor. Bu kadar çaresiz kalmayı anlamıyorum. Başına ne geldiğini bilmiyoruz. Eski vali ‘Gülistan intihar ettiyse size bedenini vereceğim’ demişti. Gülistan intihar ettiyse bedeni nerede? O vali ‘İntihar etti’ diyorsa bedenini versin. Cumhurbaşkanı’yla görüşmek istiyoruz ama cevap alamıyoruz.’’ Gülistan’dan vazgeçmeyeceklerini söyleyen abla Doku, “Şimdi Gülistan için çok büyük bir ses çıkıyor. Bu ses nedeniyle Gülistan’dan vazgeçilmeyeceğini biliyoruz. Biz bu kadar çaresiz bir şekilde yaşarken gerçekten yetkililerin vicdanları rahat mı?’’ diye sordu.

Baş şüpheli tutuklanmadı

Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma dosyasında Zainal Abarakov ile görüşmeleri ve Abarakov’un üvey babası Engin Yücel’in soruşturmanın üzerini örtecek girişimleri olduğuna yönelik iddialar yer almıştı. Dosyadaki kamera kayıtlarında Abarakov’un Doku’ya bağırdığı, üstüne yürür gibi olduğu görüldü. Doku, Dinar Köprüsü’nden geçen bir aracın güvenlik kamerasına takıldı. Doku’nun ailesi, Abarakov’dan şikâyetçi oldu. Doku’nun Avukatı Ali Çimen’e soruşturmanın gizliliğini ihlal ediyor gerekçesi ile soruşturma açıldı. Baş şüpheli Abarakov’un üvey babası Engin Yücel’in evinin taşınmasına engel olduğu gerekçesi ile abla Aygül Doku ifadeye çağırıldı. Üvey Baba Yücel’e kamu görevlisi sıfatıyla elde ettiği bilgileri paylaşmaktan kamu davası açıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2021, 13:05

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0