Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde deprem! İzmir'de de hissedildi

Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Öte yandan deprem, İzmir, Muğla Marmaris, Datça, Bodrum ve çevre ilçelerin yanı sıra Aydın’ın Didim ve Kuşadası'nda da hissedildi.

Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde deprem! İzmir'de de hissedildi

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) Yunanistan'ın Girit Adası'nda 6,3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi.

Deprem saat 12.24’te gerçekleşirken, derinlik ise 6.62 kilometre olarak açıklandı.

EMSC, depremin büyüklüğünü ilk olarak 6,2 olarak açıklarken, daha sonra 6,3 olarak güncelledi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin (EMSC) aktardığı ifadelere göre, deprem çok güçlüydü ve birkaç saniye sürdü.

Aynı bölgede saat 12.36'da 3,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı. 

Sarsıntıda can veya mal kaybı olmadığı öğrenildi.

DEPREM TÜRKİYE'DE DE HİSSEDİLDİ

Depremin Türkiye tarafında İzmir başta olmak üzere Ege kıyı şeridinde de hissedildiği aktarıldı.

Antalya, İzmir, Muğla Marmaris, Datça, Bodrum ve çevre ilçelerin yanı sıra Aydın’ın Didim ve Kuşadası'nda yurttaşlar deprem nedeniyle panik yaşadı.

Öte yandan Girit Adası'nda 27 Eylül'de de 6,5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 1 kişi hayatını kaybederken 9 kişi de yaralanmıştı.

İZMİR'DE TEDİRGİNLİK YARATTI

30 Ekim 2020'de 6.6 büyüklüğünde depremle sarsılan İzmirliler tedirginlik yaşadı. İzmirli vatandaşlar, 30 Ekim İzmir depreminin yıldönümüne sayılı günlerin kaldığı bu günlerde yaşanan depremle tedirgin olduklarını ve aynı acıları yaşamak istemediklerini dile getirdi.

TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE VAR MI?

CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz, Girit çok önemli bir deprem merkezi. Ciddi can kayıplarının olduğu bir bölge. 27 Eylül'de 6 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bugünkü deprem ise onun 100 km doğusunda, yerleşimin az olduğu bir noktada. Arkasından da 4'ün üzerinde üç tane artçı deprem meydana geldi' dedi.

Depremin meydana geldiği bölgenin Türkiye'yi etkilemesinin zor olduğunun altını çizen Tüysüz şu ifadelerini kullandı;

'Gözümüz kulağımız orada gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'yi etkilemesi zor bir bölge. Çünkü Türkiye'ye oldukça uzak. En yakın yerleşim yeri arasında 250 km mesafe var. Girit'te daha büyük bir deprem olasılığı var. Ama Türkiye için endişe verici bir durum söz konusu değil.'

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0