Genelge gönderildi: Milletvekili olmak isteyen CHP'li başkanlar için tarih belli oldu

CHP Genel Merkezi, Haziran 2023 seçimlerine ilişkin flaş bir hamle yaptı. Genel Merkez tarafından 81 il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarına gönderilen genelgeyle genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen başkanların ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri gerektiği belirtilirken istifa için tarih verildi.

Genelge gönderildi: Milletvekili olmak isteyen CHP'li başkanlar için tarih belli oldu

Türkiye, 2023 Haziran seçimleri için seçim atmosferi kendini iyiden iyiye hissettirirken siyasi partilerde milletvekili aday adayları için de kulisler hareketlenmeye başladı.

Geçtiğimiz aylarda, CHP’den milletvekili adayı olmak isteyen başkanların görevlerinden istifa etmeleri gerektiği talimatını veren genelge çıkarılacağı gündeme gelmişti.  

Öte yandan; seçim için kritik döneme girilirken CHP Genel Merkez’den flaş bir hamle geldi.

Genel Merkez’den il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı imzalı genelgede 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanı, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri için tarih verildi.

Konuya ilişkin gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi; “…2023 yılı içerisinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde aday adayı olmayı düşünenlerden alağıdaki görevleri ifa edenlerin 05-12-2022 ile 26-12-2022 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir.”

Ayrıca genelgede istifa edenlerin Parti Örgütü, Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususu özellikle vurgulandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0