Gaziemir’de 2022 performans ve bütçesine meclisten vize

Gaziemir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı üçüncü bileşiminde belediyenin 2022 yılı performans ve bütçe planları görüşüldü. Planlar, Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşılık CHP’nin ‘Evet' oyları ile oy çokluğuyla geçti.

Gaziemir’de 2022 performans ve bütçesine meclisten vize

Gaziemir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı üçüncü bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda, belediyenin 2022 yılı Performans ve Bütçe planları görüşüldü.

“SORUNLARI ÇÖZÜME KAVULTURACAK BİR ŞEY GÖREMEDİK”

Söz alarak  performans raporu ile ilgili eleştirilerini sunan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Bizim yaptığımız bazı incelemeler var. Gaziemir'in köklü sorunların çözüme kavuşturacak bir şey göremedik. Özellikle trafik ve altyapı konusunda ve Gaziemir'in önemli bir koku sorunu var. Bunlarla ilgili bir çözüm göremedik. Eğitime ayrılan payların yeterli olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

“ŞAHSIM YÖNETİMİNE DEVAM EDERSE…” 

Performans planına ilişkin söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, Başkan Arda’yı katılımcı demokrasi uygulanmadığı gerekçesiyle eleştirirken hazırlanan planın hayali bir plan olduğunu ifade etti ve “Belediyemizin performansıyla ilgili bir değerlendirme yapmak istiyorum 2022’ye ışık tutması babında. Gaziemir Belediyesi’nin 1 yıllık performans değerlendirmesi, ‘şahsım ben bilirim’ anlayışını geliştirerek performansını bir seviye üste çıkarmıştır. Canlı yayın kalitesi bil belediyenin performansını göstermektedir. Performans kitabında temle değerlimiz olarak belirtilen 9 değerin tamamının tam tersi 2020 ve 2021 yıllarında hayata geçirilmiştir. Örneğin ben katılımcılık adına bir şey görmedim. Şahsım ben bilirim anlayışı katılımcı bir anlayışa ben bunu reddediyorum. Örneğin; adalet ve eşitlik. Bunlar sadece yeğenlerimiz için mi geçerli? Şeffaflık… Ben buna ilişkin de bir şey göremedim. Vatandaşımız belediyenin duvarını aşamıyor. Temel değerlerimiz çiğneniyor ve yok sayılıyor. 2022 yılı performans hedeflerinde sadece günü kurtarmak adına projeler yapılacağı ve büyük projelerin İBB’ye havale edildiği görünüyor. Kentimizin gelişim hızına ayak uyduramadık. Gelecek yönetimlere dağ gibi sorunlar bırakacağız. İlçemiz en büyük sorunu ana arterlerdeki trafik. Trafik sorununun çözümünü İBB ile koordine etmişiz. Gaziemir Belediyesi’nin 2022 yılında bir çabası olmayacak mı? Trafik sorununa çözüm olacak otopark ise performans planına girmemiş. Basın yayın ve halkla ilişkiler müdürlüğü performans göstergesinde yer alan halkın hizmet istek sayısı 2020 yılında 2 bin 145 iken 2021 yılında 3 bini üstüne çıkmış. Şikâyet ise 202 de bin küsur iken 2021 yılında 3 binin üzerine çıkmış. Yani şikâyetlerinde yüzde 150 tarzı bir artış var. Aktepe’de sel baskını olan bölgeye özümü kum torbasıyla bulan yönetim anlayışı ilçemizi 75 yıl geriye taşıdı. 2020 yılı ekim ayı bütçe ve performans görüşmelerine baktığımızda başkanımızın 2 projeyi ön plana çıkardığı görülüyor. Bunlardan biri Ateş Böcekleri projesi Bu projeyi bilen var mı? Bir başak hedef de 2021 yılında kesin yapacağız dediği proje. Sarnıç’taki taziye evi. Bu evin adresini bilen var mı? Performans kitabında aradığım ama bulamadığım bir birimimiz var. AR-GE… Benim bildiğim kadarıyla bu birimde belediyemizin en tecrübeli isimleri görev yapıyor. 2022 yılında performans hedefiniz ne olacak? Hazırlanan performans planı ekonomik ve sosyal yönleriyle 2021 yılında olduğu gibi yüzde 80 hayata geçirilemeyecek. Hayali bir program. Umarım Halil Arda katılımcı bir yönetimine bir an önce geçer. Yoksa şahsım yönetimine devam ederse hem belediyeye hem de partisine çok zarar verecek” diye konuştu. 

“HAYALCİ BİR ANLAYIŞLA YAPILMIŞ”

Performans planı üzerine söz alan AK Partili meclis üyesi Ali Gönen, geçmiş yıllara göre kıyaslama yaptı ve şunları söyledi; “Ben de performans kitapçığını incelemek için gayret etim ama performansların hayalci bir anlayışla yapılığını gözler önüne seriyor. Mesela, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın bakımı diyor. 2021 yılında hiç hizmet verilmemiş ve 2022 yılı için 800 gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Bunun gerçekçi bir rakam olmadığı ortada. Alzeimer ve Demans merkezinde hizmet alanların sayısı 2020’de 8 kişi hizmet alırken 2021’de hiç kimseye hizmet vermemiş. Fen İşleri Müdürlüğü’nün performansına bakarsak… Kullanılan asfalt miktarı 2021 yılında 2 bin ton ve 2022 yılında da 7 bin 400 ton hedefleniyor. Güzel bir hedef. Umarız gerçekçi çıkar. Yapılan kaldırım miktarı 2021 yılında 7 bin 500 metreküp, 2022’deki hedef 80 bin hedef. Biz bu hedefi tutturmanın zor olduğu kanaatindeyiz. Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak 2021’de hiç etkinlik yapılmamış ve 2022’de 1 performans öngörülmüş. Buna da sadece 50 kişinin katılması öngörülüyor. Sarnıç Cumhuriyet Meydanı çevre düzenlemesinin tamamen İBB’ye devredildiğini görüyoruz. Biz, performans planındaki çekincelerimiz nedeniyle performans oylamasında olumsuz oy kullanacağız.”

“BU BÜTÇENİN GERÇEKLEŞECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

Performans planına ilişkin söz alan MHP’li meclis üyesi Selahattin Şahin, “2019’da 105 milyon 2021’de 195 milyon şu anda da 285 milyon lira öngörülen bütçe. Bu bütçe nasıl olacak, bu miktar nereden temin edilecek anlamış değilim. Bu miktarın olabileceğini düşünmüyorum. Gerçekçi olmak lazım. Bu bütçeyi bu kadar şişirmenin kimseye bir yararı yok. Bu bütçenin gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Biz de Cumhur İttifakı grubu olarak ret oyu vereceğimizi bildiriyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİRİN DESTEĞİ ELEŞTİRİLMEMELİ”

Yapılan eleştirilere yanıt vermek üzere söz alan CH PGrup Başkanvekili Ünal Işık İki konuya değinmek istiyorum. Birincisi, konuşan arkadaşlardan iki şeyi göz önünde bulundurmalarını rica ediyorum. Dünyada ve ülkemizde 2020 yılının başından beri pandemi var. Değerlendirmeleri bu koşulları unutmadan yapmaları iyi olacaktır. İkincisi de büyükşehirin yapacağı işlerin eleştirilmesi. Bundan rahatsızlık duyulmamalı. Bu koşulların yaşandığı bir dönemde büyükşehir belediyelerinin ilçe belediyelerine yaptığı yatırımları eleştirmek doğru değil. Ayrıca fidanlık konusu… Evet büyük bir alandı. Ama ilçeye birkaç yıl içerisinde kazandırılacak bir kültür ya da gençlik merkezi fidanlığın verilmesine değerdi. Bu fidanlık mevcut iktidarın uygulamalarında ya TOKİ’ye ya da başka bir firmaya gidecekti” ifadelerini kullandı. 

“NEDEN SORUN ÇIKARIYORSUNUZ?”

Söz alarak eleştirilere yanıt veren CHP İbrahim Özkara, "Buca tarafında İBB'nin kullanımında olan fidanlık sahayı çok iyi biliyorum. Bu konu neden gündeme geldi. Fidanlık yıllardır Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımında olan bir yer. Başkanımızın görevi devraldıktan sonra yasadan kaynaklı Gaziemir'in mallarını korumak için yaptığı çalışmadan bu konuyu görerek burayı İBB kullandığından dolayı ecrimisil uygulanmıştır. Burası zaten belediye hizmet alanı olan ve asla başka bir şey yapamayacağımız bir yer.  Bizde bu takas akarını oy çokluğu ile alıp Büyükşehir’e gönderdik ve bu oy çokluğu ile İBB'de kabul edildi. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu Gaziemir'e gelmesin diye dava açtılar. Bu yerde Park ve Bahçeler Daire Başkanlığını idare binası var. Büyükşehir Belediyesi Gaziemir'e yardım yapıyor diye neden sorun çıkartıyorsunuz?  Bundan rahatsızlık duymak çok anlamsız" dedi.

“KEŞKE BİRAZ TUTARLILIK VE İYİ NİYET OLSA”

CHP’li meclis üyesi İzel Zenginobuz Derinsu, eleştirilere yanıt verdi ve şunları söyledi; “Sağlık ve kütür müdürlüğümüzün performans rakamların düşük olması sebebi pandemidir. Ancak şunlara da değinmek istiyorum. Geçen meclislerde Buca Belediyesi’nin çöp araçlarını İBB’nin alması sebebiyle biz kendi araçlarımızı neden biz alıyoruz diye eşleştirildik. AK Partili arkadaşlarımızın neyi nereden eleştireceklerini şaşırdıklarını düşünüyorum. Keşke biraz tutarlılık ve iyi niyet olsa. Ancak tamamen zıttını söylemek üzere yapılmış eleştiriler olarak görüyorum. Şikayet verilerine gelirsek… Belediyeye gelen şikayetlerde belediyeyle ilgili olmayan birçok şikayet de alıyoruz. Okulların, hastanelerin, eğitim kurumlarındaki şikayetler de geliyor. Onlar da bu verileri etkiliyor. Sanmayın ki sadece belediyenin hizmetleriyle ilgili. Bu verilerin yüksek olmasının tek sebebi merkezi hükümettir. 

BAŞKAN ARDA’DAN YANIT

Performans planı üzerine gelen eleştirilere yanıt veren Başkan Arda, “Evet eğitime ayrılan paylarla ilgi keşke iktidar da eğitime pay ayırsaydı da Gaziemir’in okul problemi çözülseydi. Biz eğitime elimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz. Şikayetlerin olması belediye hizmetlerinden memnuniyetsizliği göstermez. Hizmetten memnuniyeti anketler gösteri .Biz yüzde 58 ile seçildik. Son ankette memnuniyet Yüzde 62,5 Oyumuzu artırdığımız da düşünüyorum. İnsanlar taleplerini, istek ve şikâyetlerini iletiyorlar bize. Keşke konuşmalarınızda bir tane performans programıyla ilgi ‘Şu da programın içinde olsaydı’ dediğiniz bir öneriniz olsaydı. Bu sizin performansınınız da gösteriyor. Siz belediye emelmiş üyesi olarak 2,5 yılda anne yaptınız? Şikayetten başka hiçbir şey yamıyorsunuz. 2022 yılında sarnıç yollarını baştan aşağıya yenileyeceğiz. Elzeimer Demans merkezi diyorsunuz, kapalı. Evde bakım hizmeti diyorsunuz, yok. Performansımızdaki en büyük ölçü yaptırdığımız anketlerdir. Ben 2022 yılı performans planının da başarılı olacağını umuyorum” dedi.

2022 yılı Performans Planı, Cumhur İttifakı ve bağımsız üyenin ‘ret’ oyuna karşılık CHP’nin ‘Evet’ oyuyla oy çokluğu ile kabul edildi. 

BÜTÇEDE GELİR GİDER ELEŞTİRİLERİ

Performans planının ardından, oturumda 2022 yılı bütçe planı görüşmelerine geçildi. 

Bütçe üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Atmaca,  "Bizim Büyükşehir'in yaptığı ya da yapacağı projeler itirazımız yok. Karşılığında bedel ödedikten sonra bun kendimiz de yapardık. Büyükşehir'in daha önceki yıllarda Gaziemir'e yaptığı yatırımlar var. Biz sadece dedik ki buna bir şerh eklensin ve orada bir şey yaparsa Gaziemir'in geleceğine yansısın dedik. Burası bir şube müdürlüğü değil seçilmiş bir irade var. Büyükşehir yapacaksa sizde bizden gelen talepleri oraya aktaracaksınız. Şeffaflık konusunda da geçende bir arkadaşımız kaymakamlık sarayı diye bir ifade kullanmış ancak zaten ifade olarak hükümet konağı olarak ifade edilir. O binanın yapılma amacı tapu müdürlüğü, kadastro müdürlüğü gibi birçok kamu kurumunu oraya gelmesi ve halkımızın idaresine sunulmasıdır. Arkadaşlarımızı sara yarıyorsa parmak iziyle girilen kayıtlara bakmak lazım. Büyükşehir hizmetleri ile ilgili itirazımı yok yeter ki Altay tesislerinin oradaki gibi olmasın" dedi ve Arda’nın “Meclis üyesi olarak ne yaptınız” sorusuna da yanıt vererek şunları söyledi; "Bütçede yaklaşık yüzde 45 oranında artış var. Bu nereden geliyor, baktık Büyükşehir’den gelen 3 milyona dayanıyor. Şu ani gerçekleşme oranımız yüzde 30'larcivarında. Yıla yayarsak yüzde 55 gerçekleşmesi olacak. 2021 yılının bütçesi120 milyon civarında bir gerçekleşmesi olur. Pandemi elbette bağlayacağız ancak  zaten gerçekleşme oranları ile hareket ettiğimizde reel bütçenin 120 milyon civarında olduğunu görüyoruz. Bu bütçenin en fazla 195 milyon TL olması gerekirdi. Yapılmaya çalışılan şey Gaziemir halkını gözünden bazı şeyler kaçırılarak bu bütçeden bazı harcamaların yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Sizin meclis üyelerini bu şekilde itham etmenizi kınıyorum. Benim şahsım adına verdiğim 10'un üzerinde önerge var. Bunların hiçbirine cevap veremediniz. Gaziemir'in mülklerini doğru yönetemediniz. Atatürk kültür merkezinin yanında arsamız vardı. Bu haciz yöntemi ile satıldı. Bunun sorumlusu sensin başkan.  Bunu teminat olarak gösterip, haczi durdurabilirdiniz. Bu paralar ödendi gitti.  Meclis üyelerinin ne yaptığını yapmadığını değil, verdiğimiz önergelere cevap ver, halkın önerilerine kulaklarını aç" ifadelerini kullandı. 

“FUTBOL KULÜPLERİNE DESTEK YOK GİBİ”

Bütçe görüşmeleri ile ilgili söz alarak amatör kulüplere yapılan yardımların yetersizliğini eleştiren Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “2020 yılı mali harcamaları denetleyen denetim komisyonunda görev yaptım. Dikkatimi en çok çeken harcama kalemlerinin tamamı, Alsancak’tan lüks mağazalardan alındığı görülmekte. Oysa bizim bütçemizin kaynağı Gaziemir halkı. Belediyemiz, Gaziemir esnafını yok saymış, Alsancak’tan lüks mağazalardan alışveriş yapmayı tercih etmişti, umarım 2022 bütçesinden Gaziemir esnafı daha fazla yararlanır. 2022 yılı performans kitapçığının 115.Sayfasında, Kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlanarak zaten yok edilen amatör futbol kulüplere maddi destek, hemen hemen yok gibi. Bu yıl süper ligde mücadele eden, tesisleri ilçemizde olan Altay Futbol Kulübü ile şampiyonluk kupasını kazandığı karşılaşmada, belediye başkanımızın çektirdiği fotoğraflar dışında hiçbir bağlantımız maalesef yok. Altay spor kulübüne maddi açıdan destek olmalıyız. Ekim ayı sonunda başlayacak olan Amatör lig müsabakalarına, ilçemizden sadece Gaziemir Gençlik Spor Kulübü katılacak. Yıllardır ilçe futboluna destek veren arkadaşlarımız bireysel ilişkilerle artarken, bu yükü asıl omuzlayacak belediyemiz, maalesef ne performansında, nede bütçe de böyle bir kaygıya yer vermemiş görünüyor. İlçemizin spor müsabakalarında daha iyi temsil edilmesi, her geçen gün gelişen ve değişen kentimizde hemşerilik ruhunun oluşturulması için, bütçemizden daha fazla paranın amatör kulübümüze aktarılmasını, belediye bünyemizde gençlik spor müdürlüğünün tekrar aktif hale getirilmesi, amatör kulüplerimizi yakından tanıyan liyakatli arkadaşlarımızın aktif görevlerde bulunması gerektiğini, düşünüyorum" diye konuştu.

“YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL”

Kulüplere destek noktasında gelen eleştiriye yanıt veren Başkan Arda, yasal mevzuata dikkat çekti ve “Akçeli işlerden benim anlamadığımı Gaziemir bilir. Ben Gaziemir’in 1 kuruşunun bile hesabını yapıyorum. Bütçeye bakmasını bilmiyorsunuz herhâlde Amatör spor kulüplerine 500 bin lira pay ayrılmış. Onun da yasası var. Onun dışında Altay Spor Kulübü, profesyonel bir kulüptür ve belediyenin katkı yapması yasal olarak mümkün değildir” dedi.

AKM YIKILSIN ÖNERİSİ

Bütçe üzerine söz alan MHP’li meclis üyesi Şahin, Atatürk Kültür Merkezi’nin restorsyonu için harcanan paraya ilişkin bilgi talebinde bulundu ve “Pandemi de olsa yaşlı insanların bakıları yapılmalı. Pandemi var diye bu insanlar ölecek mi? Geçmişte bu bina kazandırıldı Gaziemir'e teşekkür ederiz buna. Kaymakamlığın eleştirilmesi Belediye olarak bizim işimiz değil, kendimize gelelim. Büyükşehir sadece Gaziemir'e değil bütün ilçelere hizmet yapıyor. Bu geçmişten gelen bir durum. Bu anlamda mağduriyet giderildi. Onun için olmadık şeyler eleştiriliyor. Evet İBB, sadece bu ilçeye değil diğer ilçelere de yardımda bulunuyor. Sadece bugün değil geçmişte de yapıyordu. Ayrıca AKM’ye harcanan rakamları duyduğumda o bina yıkılıp yeniden yapılabilir diye düşündüm. Hatta yıkılsa ve daha çok katlı olarak yapılsa? Çünkü Gaziemir’in nüfusu arttı. Porta Kafe ve AKM’ye yapılan harcamalar… Sanıyorum ki bunlar Seydaş Şirketi üzerinden yapılıyor. Buraların yapımındaki işlerin dökümü ve maliyetlerinin ortaya dökülmesini ve yazılı olarak verilmesini talep ediyorum. Fidanlığa gelirsek… Fidanlık, Gaziemir’in malı. Gaziemir’in malı neden verilsin? Dursun. Önümüzdeki süreçte imar olur, baka bir şey olur. Daha yüksek bir maliyette değerlendirilir. Bu varlıklar Gaziemir’in emaneti. Emanete sahip çıkmak gerekiyor” diye konuştu. 

“ÖNEMLİ OLAN DOĞRU KALEMLERE HARCAMAK”

CHP Grup Başkanvekili Işık ise; “Bütçedeki hedeflerin tutturulamayacağı ihtimali üzerine söylemler oldu. Bütçeyi tarif etmek gerekir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın raporlarındaki açıklamalına bakıyorum. Bütçe, belirli bir önemdeki gelir ve gerilerin tahminiyle yapılan harcamalar ve gerçekleşme oranıdır. Bütçe bir tahmindir. Yüzde 100 tutturulması mümkün değil. Bazen eksi bazen artı yönde sapmalar olur. Ayrıca Gaziemir belediyesinin 2021 yılıyla ilgi ilk 6 aylık gerçekleşmesi yüzde 70 civarındadır. Yıl sonunda bu hedefin daha da yukarı çıkacağını düşünüyoruz. Şunu da ekleme istiyorum. Önemli olan bütçe değil, niyettir, doğru kalemlere harcanmasıdır” dedi.

“ELEŞTİRMEYE HAKKINIZ YOK”

Eleştirilere yanıt veren CHP’li Derinsu, “Üslup ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Sayın sözcü buraya dönerek 'kapa çeneni' dedi. Artık kendini kınamıyorum bile. Levent Bey eleştirilerime cevap vermiyorsunuz demiş. Biz haklı olduğu için değil kaide değer olmadığı için cevap vermiyoruz. Açık açık söyleyeyim belki anlar. Saray kelimesine gelince de o sosyal medya paylaşımını yapan benim, sonuna kadar arkasındayım. Bu durum, bambaşka mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Taşınma problemi, henüz daha ilkokul çağında olan çocuklarımızın okullarına ulaşım problemini beraberinde getirmiştir. Ülkenin ekonomik durumu ortadayken b çocukların okula nasıl ulaşacağını düşünmeden bunun mağduriyeti gidermek olarak sunmak bizim aklımızla dalga geçmektir. Parsel parsel satmaya gelirsek… Bunu en iyi siz bilirsiniz Şu anda Gaziemir’de polis lojmanları ve Gaziemir’deki onlarca kamu malı satışa çıkarıldı. Bir özel banka aracılığıyla da uygun faizli kredi görüşmeleri yapılıyor. Satış işini en iyi bilenler sizlersiniz, bu konuda bizi eleştirmeye hiç hakkınız yok. Biz Gaziemir’in 1 kuruşuna sahip çıkıyoruz ve hiçbir malını özelleştirmiyoruz. Aksine kamulaştırmaya çalışıyoruz. Son olarak 47 okulla ilgili 20 bin lira ayırmamız… Destken bütçesidir bu. Koskoca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndın İzmir’e 30 bin lira ayırdığını hatırladım. Evet küçük görünebilir ayırdığımız meblağ. Ama okulların bakımı belediyenin görevi değildir. Bir bakanlık var. Okulların eksikliklerini gidermesi gereken Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

ARDA’DAN KALEM KALEM YANIT

Son olarak konuşan Başkan arda, bütün eleştirilere tek tek yanıt verdi ve şunları söyledi; “Okullara yardım 222 bin TL. 20 bin TL'lik yardım sadece malzeme parası. Okullara gücümüz yettiği kadar  yardım etmeye çalışıyoruz ancak bakanlıkta birazcık daha yardımcı olsun. Milli Eğitim Bakanlığı ufak tefek eksikler ile ilgili bir okul için ihaleye çıkmaz bütün okullar ile ilgili toplu ihaleye çıkar ancak bu uygulama artık yok, okul müdürlüğü haklı olarak bize gelip  milyon net gelirimiz olmuş yardım talep etmektedir. Bir sürü okula yardımımız olmuştur, yardım etmeye de devam edeceğiz.2022 yılında da gücümüz yettiği kadar yardımcı olacağız.  Emrez'deki köprü imar planlarında olmayan vatandaşların yaptığı bir köprü. Bakım onarıma yeterli para yok dendi, yeterli para var. AKM'ye ayrılan parayı eleştirdiniz yıkıp yapın diye bunun cevabı verdi. Büyükşehir ile ilgili bir çok konuyu koordineli yürüyoruz. Cumhuriyet Meydanını satın alma yoluna gidiyoruz. Bir meydanın ismi Cumhuriyet ancak maalesef ki bir belediye oraya para vererek satın alacak. Evde bakım sadece belediyenin görevi mi? Bu konuda Sağlık Bakanlığı Gaziemir’de kaç aileye gidiyor? 2022 yılında sağlıklı bir bütçe yok dediniz ancak 2022 yılında sağlıklı bir ülke yok. Stratejik plan hayatımıza 2005yılında girdi. Planlı ve programlı çalışmayı hayatımıza sokan bir yasa maddesi. Bütçede buna uygun yapılıyor. Tabii ki bunlar büyük bir çalışma ile ortaya çıkıyor. Bütçe neden 195'den 285'e çıktı? Keşke ülkede enflasyon çıkmasa da aynı bütçeler ile devam etsek. Böyle bir dünya yok… Akaryakıttan elektriği, personel giderlerine… Uğur Bey dedi ki 195 milyon olabilir diye. Biz 195 milyonluk bütçe getirsek onu da eleştireceksiniz. 285 milyonluk bütçe Gaziemir Belediyesi'nin2022 yılı için öngördüğü bütçedir. Müdürlüklerimiz tüm çalışmalarını kalem kalem yapıyor. Yüzde 46'lık bir artış var. İzmir'deki bütün belediyelerin bütçesi bu rakamlar doğrultusunda artıyor. Eksilen bütçe de var artan bütçeler de var" dedi.

ÇERNOBİL ELEŞTİRİSİ

Gaziemir'in geleceği için çalıştıklarını da dile getiren Arda, "Biz Gaziemir’in geleceği için elimizden geleni yapıyoruz. Geçmişte yapılmış işlemlerden dolayı bizim kucağımızda bulduğumuz bir şey. Temyiz aşamasında icradan kurtarılabilir miydi kurtarılamaz mıydı… Faiz işlemeye devam ediyor. Teminat göstermek faizi durdurmuyor ve faiz kamu zararı olarak karşımıza çıkıyor. Bir kısmı biz geldiğimizde nakit olarak ödenmişti ve o araziye haciz konmuştu. Biz hukuksal mücadelemiz devam ettiriyoruz. Davayı kazanırsak paraya almak için tabii ki mücadele edeceğiz. Gaziemir’in malına sahip çıkıyoruz. Gaziemir Belediyesi faiz geliri elde eden bir belediye. Neden? Gaziemir Belediyesini izlediğimiz para politikası ve kararlar ayağımızı yere sağlam bastığımız gösteriyor.  97 milyon net gelirimiz olmuş 9 ayda 98 milyon giderimiz olmuş Gaziemir Belediyesi ayağını yere sağlam basmaya devam ediyor. Uğur bey lütfen bizi şikayet etmeye devam edin. Milli Eğitim Müfettişlerini gör evlendiriyorlar aslında hobin ama benim hoşuma gidiyor. 2 yıldır söylemediğiniz bırakmadınız,  atmadığınız iddia bırakmadınız ancak gelip gidiyorlar. Kamu görevlilerinin başımızın üstünde yerivar. Hepsinden alnımızın akı ile çıkıyoruz. Bu bizim için gurur verici bir şey.285 milyonluk bütçenin gerçekleşmesi için çok çalışacağım.  Büyükşehir ve kendi bütçemiz ile yaptığımız yatırımlar sizi rahatsız ediyor ben bunu biliyorum. Halkın güveni tam. Oy oranımız yükseliyor sizin oy oranınız düşüyor. Bizim iktidar tarafından yapılması gereken çekişimiz var. Birincisi Sarnıç'taki mezarlık ihtiyacı, ikincisi  İzmir'in Çernobil'i… Orada hem çözüm üretmiyorsunuz hem de milletvekiliniz çıkıp iftira atıyor. Halil Arda firmayı dile getirmeyerek onları mı koruyor diye. Âmâ oradaki nükleer atıkları dilinize dolamıyorsunuz hiç. Oradaki insanların sağlığı sizi hiç mi ilgilendirmiyor? Bunları konuşmaya gelince hiç yoksunuz.” 

Konuşmaların ardından isim isim yapılan oylamada, 2022 yılı bütçe planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2021, 08:51

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0