Gaziemir meclisine ‘katip üyesi krizi’ engeli

Gaziemir Belediyesi Meclisi Mayıs ayı birinci bileşimine ‘katip üyesi krizi’ damgasını vurdu. Asil ve yedek Divan Katip üyelerinin oturuma katılmaması nedeniyle meclis birinci bileşimi gerçekletirilemedi.

Gaziemir meclisine ‘katip üyesi krizi’ engeli

Gaziemir Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci bileşimi “katip üyesi krizi” yaşandı. 

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlığında Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda bir araya gelinirken saat 18:00'da başlaması gereken oturum, Divan Katip Üyelerinin oturuma katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi.
CHP’den ise Nevin Mutlu ve Leman Emin'in, AK Parti'den Tuğba Aksoy'un bulunduğu Divan Katip Üyeliğinde mecliste yeterli sayı toplanamadı. Yedek üyeler Cemal Çalışkan ve Murat Serin'in de katılmadığı oturumda yaklaşık 30 dakika katip üyeler beklendi. 

Telefon ile de ulaşılamayan katip üyelerinin oturuma gelmemesi ve Divan'da yeterli sayıya ulaşılamaması nedeniyle ise meclis toplanamadı.
İzmir'de ilk kez bir meclis Katip Üye sayısının yetersiz olması nedeniyle toplanamadı. 

"BİR MAZERET İLETMEDİLER"

Yaşanan ‘katip üyesi’ krizine ilişkin açıklamada bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Maalesef divan üyelerimizin ne asil en yedekleri bugün meclisimize katılmadılar. Bir mazerette iletmediler. Dolayısıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde, 2 tane genç üyemizi geçici divan katibi olarak seçip bir tutanak ile meclisimizi etelemek zorundayız. Önümüzdeki hafta yoğun bir büyükşehir meclis toplantısı maratonu var. Diğer toplantımızı yarın yapacağız" dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0