GAZETECİLERE AKREDİTASYONDA AŞI ZORUNLULUĞU

Koronavirüs aşılarında Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’ye girme akreditasyonu bulunan gazetecilere öncelik tanınacak.

GAZETECİLERE AKREDİTASYONDA AŞI ZORUNLULUĞU

Alınan bilgiye göre, 212 sayılı yasa kapsamında bulunan ve sarı basın kartı almaya hak kazanan gazetecilerden, hangilerine kart verileceğine, kimlerin Cumhurbaşkanlığı’na akredite olabileceğine karar veren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde bazı gazete ve televizyonlarla iletişime geçerek liste istedi. Ancak bazı servislerden ve dergilerden liste talebinde bulunulmadı. Bazı gazete ve televizyonlardan ise liste istenilmedi.

T24’den Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, gönderilen listelerde yer alan isimlerden öncelikle Cumhurbaşkanlığı akreditasyonu bulunanlara ve TBMM’de çalışma hakkı olanlara aşılama yapılacak. Sonrasında ise yeterli aşı bulunursa, diğer sarı basın kartı sahibi gazeteciler aşılanabilecek.

İNTERNET GAZETECİLİĞİ KAPSAM DIŞI

Uzun yıllardır, taleplere rağmen internet medyası, 212 sayılı Basın Kanunu kapsamına alınmıyor. Bu nedenle, internet medyasında çalışan gazetecilerin sarı basın kartı için başvuru yapma hakkı da bulunmuyor.

Sarı basın kartı alabilmek için 212 sayılı yasaya tabi olup, belli bir süre çalışma şartı aranıyor. Ancak bu şartları yerine getirenlerden bir bölümüne Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yıllardır sarı basın kartı vermiyor. Başkanlık, başvuruları, “inceleniyor” yanıtı vererek, yıllarca bekletiyor ya da talepleri gerekçesiz reddediyor

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0