Erdoğan'ın açıkladığı memur zammına muhalefetten tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artışının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıklamasının ardından muhalefetten art arda tepkiler yükseldi.

Erdoğan'ın açıkladığı memur zammına muhalefetten tepki

 TÜİK aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre aralıkta enflasyon yıllık yüzde 64.27, aylık olarak ise yüzde 1.18 oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilere verilecek refah payının yüzde 8.5 olacağını açıkladı.

Erdoğan memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerin maaş artışının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan’ın açıkladığı zam oranına muhalefetten tepkiler yükselmeye başladı.

ÖZTRAK: "AL ZAMMINI BAŞINA ÇAL"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “TBMM'ye, ‘En düşük emekli aylığı asgari ücret kadar olsun’ diye, önerge verdik. AK Parti ve MHP grupları reddetti. Yörük sırtından kurban kesenler, Emeklilerimizin kul hakkını çatır çatır yediler. Ama emekli ve memurlarımız da sandıkta bunlara ‘Al zammını başını çal’ diyecek.” dedi.

ÖZKAN: AKP EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİ!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, ''AKP EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİ! En düşük emekli maaşının asgari ücrete (8.506 TL) yükseltilmesi için verdiğimiz kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.'' dedi.

POLAT: SARAYINIZDAN ÇIKIP...

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat sosyal medya hesabından, ''Açlık sınırının 8130 lira olduğu bir ülkede, emekli ve memura yapılan %25 zam oranı kabul edilemez. Sarayınızdan çıkıp, vatandaşa reva gördüğünüz hayat koşulları ile bir hafta yaşayabilir misiniz?'' ifadelerini kullandı.

SERTEL: UTANIN...

CHP grup sözcüsü ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel açıklamasında, ''Türkiye'de 2022 enflasyonu TÜİK'e göre yüzde 64,27, ENAG'a göre yüzde 137,55… Tek adamın memura, emekliye müjdesi: Yüzde 25 Utanın…'' ifadelerini kullandı.

Sertel bir başka paylaşımında ise "Yüzde 25 zammı ayakta alkışlayanları bu toplum unutmaz. Sendikacılarmış, emeğin hakkını savunacaklarmış, hadi oradan…" dedi.

KILIÇ: EMEKLİNİN AŞINDAN, ÇOCUKLARININ GELECEĞİNDEN ÇALDILAR

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise, ''CHP Grubu olarak “En düşük emekli maaşı 8.500 TL olsun” önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! Emeklinin aşından, çocuklarının geleceğinden çaldılar. Açlığa, yoksulluğa terk ettiler.'' dedi.

PURÇU: YAZIKLAR OLSUN!

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Zamlar almış başını gitmiş Ama Hükümet lütfetmiş; Emekliye, memura %25 zam öngörmüş.. Halkını açlığa mahkum eden anlayışa Yazıklar Olsun!'' dedi.

BEKO: EMEKLİ SİZE MÜJDEYİ SANDIKTA VERECEK

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise, ''Memur ve memur emeklilerine maaş artışını %25 olarak belirlendi. Bir de bu haberi “MÜJDE” diye veriyorlar! Saray yine emekçiyi ve emekliyi açlığa terk etti! İşçi de, memur da, emekli de size müjdeyi kısa zamanda sandıkta verecek!'' açıklamasında bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0