Erdoğan'dan EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öncelikle EYT konusunda, bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e, masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız” dedi.

Erdoğan'dan EYT açıklaması: Bu ay sonuna kadar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkmenistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“TOPLAM 13 BİN 200 DEKAR TARIM ARAZİSİ VE SERALARDA ZARAR MEYDANA GELMİŞTİR”

“Son Düzce Depremi’ne nasıl vatandaşımıza ‘Devlet nerede’ sorusunu sordurmamışsak Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimizi etkileyen sel ve su baskınları sonrasında da tüm imkanlarımızı da insanımız için seferber ettik. Bu kapsamda, olayın ilk anından itibaren hem müdahale hem de iyileştirme çalışmalarını başlattık. İçişleri, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm Bakanlarımız hemen bölgeye intikal ettiler. Bakanlarımız, bölgede yürütülen faaliyetlerin koordinasyonuyla bizzat ilgileniyor. Toplam 13 bin 200 dekar tarım arazisi ve seralarda zarar meydana gelmiştir. Ayrıca konut, iş yeri ve araçlarla ilgili zarar tespit ve temizlik çalışmaları devam ediyor. AFAD koordinasyonunda ilgili kamu kurumları, STK’lar gönüllülerimiz ile birlikte toplam bin 804 personel, 395 araç ve iş makinesi görev yapmaktadır.

“AFETİN ETKİLİ OLDUĞU KUMLUCA, FİNİKE VE DEMRE İLÇELERİMİZDE ‘GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ’ KARARI ALINMIŞTIR”

Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimizde ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. İlk etapta AFAD’dan 20 milyon lira, esnaflarımızın zararlarını gidermek için Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birlikleri’nden 50 milyon lira, TOBB’dan 30 milyon lira, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 2,5 milyon lira olmak üzere toplamda 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir. Bunların yanı sıra KOSGEB’den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Devletimiz, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla afetzedelerimizin yanında olmayı sürdürecektir. Buradan bir kez daha Antalya’ya geçmiş olsun temennilerimi iletiyor, Rabbim hepimizi her türlü afetten muhafaza buyursun diyorum.

“TEMENNİM ODUR Kİ TÜRKMEN GAZINI ÜLKEMİZE HAZAR ÜZERİNDEN GETİRELİM”

Avaza Zirvesi zaten ağırlıklı olarak bu doğal gaz konusundaki adımları atmaya yöneliktir. Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım da şu anda zirvede bizimle beraber olacak. Oradaki görüşmeleri yapacağız. Bir diğer tarafta da İlham Bey'in olması bu süreç için önem arz ediyor. Bunları üçlü olarak görüşeceğiz. Temennim odur ki Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim.

“HEDEFİMİZ ÖZELLİKLE SINIRDAN GÜNEYE MÂLUM BİZİM 30 KİLOMETRELİK DERİNLİKTE HEDEFİMİZ VAR”

Her zaman söylediğim gibi; bu işin adresi, bu işin tarihi verilmez. Fakat Soçi Mutabakatı’nda Sayın Putin'le vardığımız hedefler belli. Onu kendisine tekrar hatırlattım. Hedefimiz, özellikle sınırdan güneye, malum bizim 30 kilometrelik derinlikte hedefimiz var. Buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin adeta tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Pençe Kilit'te adımlar neyse, attığımız adımlar, aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Burada uyarıyoruz, hatırlatıyoruz; dost Rusya ile birlikte buradaki atacağımız adımlarda birlikte, beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Terör tehdidi altında olan ülkemdir. Ülkemin terör tehdidi altında olması için de kimseden herhalde izin alacak da değiliz.

EYT KONUSUNU BU AY SONUNA KADAR NETİCELENDİRECEĞİZ”

Öncelikle EYT konusunda, bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e, masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız, olay bu. Cumhur İttifakı olarak, Devlet Bey'le etraflıca birçok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konularla ilgili gerek başörtüsü meselesi gerek aile konusu bu konularda anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kılacaktır. Grubumuz bu çalışmaları, Cumhur İttifakı’yla beraber çalışmaları yürütüyor. Temennimiz odur ki parlamentodaki diğer partilerin vereceği destekle bu anayasa değişikliğini yapabilecek sayıya ulaşalım ve anayasa değişikliğini de bu şekilde yapalım."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0