Emekli-Sen ‘kapatma’ kararına karşı haykırdı: Vazgeçmeyeceğiz

DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği üyeleri, sendikanın kapatılma kararının mahkeme kararıyla onanmasına tepki göstermek amacıyla Konak’ta toplandı. Sendika adına açıklama yapan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, mahkeme kararına rağmen mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, “Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır!” diye ekledi.

Emekli-Sen ‘kapatma’ kararına karşı haykırdı: Vazgeçmeyeceğiz

DİSK’e bağlı Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği, sendikanın kapatılma kararının istinaf mahkemesi tarafından onanmasını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzenlenen basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Baş Temsilcisi Hüseyin Özkaynak ve Emekli-Sen İzmir şube temsilcilerinin yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katıldı.

“BU KARAR ÇAĞ DIŞI ZİHNİYETİN YANSIMASINDAN İBARET”

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Özkaynak, mahkemenin aldığı kararın politik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu karar milyonlarca emeklinin bir araya gelerek haklarını talep etmesinden duyulan müthiş bir korkunun ürünüdür. Bu karar çağ dışı bu zihniyetin, zorbalığının bir yansımasından ibarettir. 19. Yüzyıldan bugüne türlü yasak ve zorbalıklara göğüs geren sendikal mücadele bugün de dimdik ayaktadır! Varsın onlar DİSK Emekli-Sen’i sendika olarak tanımasın; Türkiye halkı bizleri emeklilerin temsilcisi olarak tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emekli ikramiyeleri konusunda oluşturduğumuz baskı ve kazanımlardan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri intibak yasası çıkarılsın haykırışlarımızdan tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte yaşa takılanlar adı altında yaratılan sorun çözülsün talebimizden tanımaktadır. Türkiye halkı bizleri emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, insan onuruna yaraşır yaşam mücadelemizden tanımaktadır. Meşruluğumuz Türkiye halkından ve milyonlarca emeklinin hak mücadelesinden gelmektedir; meşruiyetimizi iktidara da tanıtacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın!”

“ÇİĞNEMEYİ İYİ BİLİRSİNİZ”

Kapatma kararının insan hakları ve Anayasa’ya aykırı olduğunun altını çizen Özkaynak, “Sizler sembolik olsun olmasın aydınlık olan, haklı olan, iyi olan ne varsa çiğnemeyi iyi bilirsiniz: Üniversite kampüslerinde çiğnediğiniz cüppeler gibi. Fakat şunu da bilin: Spartaküs’ten bugüne kadar süren ve sürecek olan hak mücadeleleri tarihi sizleri değil bizleri yazacak. Sizler takvimi geriye götürmeye çalıştıkça bizler torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadelemizi büyütmeye; hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz öznesi olmaya devam edeceğiz!” dedi.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Konuşmasının devamında hak mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Özkaynak, “Spartaküs’ten bugüne kadar süren ve sürecek olan hak mücadeleleri tarihi sizleri değil bizleri yazacak. Sizler takvimi geriye götürmeye çalıştıkça bizler torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için mücadelemizi büyütmeye; hak mücadelesi tarihinin kararlı ve yılmaz öznesi olmaya devam edeceğiz! Bizler; biz emekliler, bin yıllardır süren sömürü ve zulme direnme sorumluluğunu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarını elleriyle kuranlardan devraldık. Vazgeçmeyeceğiz! Bulunduğumuz her alanı sendikaya çevirecek, zihnimiz ve yüreğimiz bir mücadele edecek, güçlenecek ve mücadelemizi yaygınlaştıracağız! Sendikamız meşrudur! Sendikamız vardır! Sendikamız var olacaktır!” diye konuştu.

SARI: İKTİDARA KIRMIZI KARTI HEP BİRLİKTE GÖSTERECKELER

Memiş Sarı ise “AKP iktidarı örgütlenmeden korktukları kadar, sokaktan korktuğu kadar hiç kimseden korkmuyorlar. Seçim zamanında emeklilerden oy almak için kapı kapı gezenler örgütlenmenin önüne engel koymaya çalışıyor. Siz engel koysanız da örgütlenecekler. Bu iktidara kırmızı kartı hep birlikte gösterecekler. Bu ülkede kendi yurdunda yurtsuz kalan öğrenciler, emek harcamış olanlar 1500 TL ile geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Gözün gördüğü gerçekliği cebin hissettiği yokluğu hiç kimse görmezden gelemez” cümleleriyle tepkisini ortaya koydu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0