Duayen Gazeteci Yolyapar CHP'den Aday

Çorum Haber’in kurucusu gazeteci Mehmet Yolyapar, milletvekilliği için CHP'den aday olacağını açıkladı. Yolyapar, "Çorum’un bir evladı olarak bunu omuzlarıma yüklenmiş bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi.

Duayen Gazeteci Yolyapar CHP'den Aday

Çorum Haber’in kurucusu gazeteci Mehmet Yolyapar, milletvekilliği için CHP'den aday olacağını açıkladı. Yolyapar, "Çorum’un bir evladı olarak bunu omuzlarıma yüklenmiş bir sorumluluk olarak görüyorum" dedi

Çorum Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yolyapar, CHP'den Milletvekili Aday Adayı olacağını duyurdu.Aday adaylığını gazeteden bir yorum yazısı ile duyuran ve gerekçelerini sıralayan Yolyapar, sanayi ve kültür kenti büyük Çorum vizyonu için siyasete atılacağı mesajını verdi...

ÇORUM HEP KAYBEDEN Mİ OLACAK?
DEDİ VE CHP'DEN ADAY OLDU


Çorum Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yolyapar, CHP'den Milletvekili Aday Adayı olacağını duyurdu.

1960’lı yıllarda yola çıkan Mehmet Yolyapar yerel gazetelerle öyküleri ve şiirleriyle tanışmıştı. Çorum’a ömrünü adamış duayen bir gazeteci. Çorum'a sahip çıkmayı düşünüyor...

Söz konusu kararı Çorum Haber gazetesine yazarak duyuran Yolyapar, şunları söyledi:

“Son 6 aydır sık sık Aday olacak mısın sorusuyla karşılaşıyorum. Bundan daha fazla da hemşerilerimden Aday olmalısın telkini geliyor. Muhafazakar bir aileden gelmekle birlikte çocukluk yıllarımdan başlayarak Atatürk ilkelerini içselleştirip ilk gençlik yıllarımda da sosyal demokrat kimliğimi oluşturdum.

Merhum Bülent Ecevit’in Genel Başkanlığında 1972 yılında CHP’ye girdim 1973 ve 1977 seçimlerinde aktif görev aldım. Yani 50 yıldır partimin üyesiyim.

Gazeteci olarak 52 yıldır Çorum için çırpınıp duruyorum. Çorum’a pek çok yatırım ve hizmetin gelmesine etkin biçimde kamuoyu oluşturarak vesile oldum.

Çorum sevgimi, entelektüel ilişkilerimi, partimin ve hemşerilerimin takdirlerini sunmaya milletvekilliği için CHP’den aday adayı olmaya karar verdim. Çorum’un bir evladı olarak bunu omuzlarıma yüklenmiş bir sorumluluk olarak görüyorum.

Seçim takvimi belli olduğunda en halisane duygularla halkımız için kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için doğa için çevre için aydınlık yarınlarımız için en güzel, en doğru işleri yapmak üzere aday adayı olacağım.

Hemşerilerimi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum”

MEHMET YOLYAPAR KİMDİR
Yerel gazetelerde öykü ve şiirleriyle 1960’lı yıllarda tanışan Mehmet Yolyapar, 1985 yılında çıkarmaya başladığı Çorum Haber Gazetesi’nin kuruluş tarihi olan 17 Eylül’ü, kendisinin de gazeteciliğe başladığı tarih olarak sayıyor.

Yolyapar, TRT ve Hürriyet Haber Ajansı’nın muhabirliklerini yaptı haftalık, aylık bazı yayın organlarını çıkarttı. 17 Eylül 1985 tarihinde Çorum Haber’i haftalık olarak çıkarmaya başladı. 

Mesleki yaşamında yarım asrı dolduran Yolyapar, Çorum’un mesleğini sürdüren en eski gazetecisidir. Çorum Gazeteciler Cemiyeti’nin 16 yıl başkanlığını yaptı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0