DEPREMLERİ 2 AY ÖNCEDEN BELİRLEMEK MÜMKÜN MÜ?

Jeoloji Mühendisi Behzat Gönül’den depremleri önceden bildiğini söylüyor

DEPREMLERİ 2 AY ÖNCEDEN BELİRLEMEK MÜMKÜN MÜ?

30 Ekimde İzmir’de yaşanan ve yıkıcı etkileri olan depremden sonra, deprem konusu tekrar Türkiye’nin gündeminde. Uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren jeoloji mühendisi Behzat Gönül, depremleri yaşanmadan önce tespit ettiğini iddia ediyor.

Yürüttüğü çalışmalar basına daha önce de konu olan Gönül, yaptığı tespitler sonucu pek çok yetkiliye, siyasetçilere, belediyelere ve Cumhurbaşkanlığı'na depreme karşı uyarı niteliğinde mailler attığını ve dilekçe yazdığını belirtiyor.

Gönül, elde ettiği veriler doğrultusunda bir depremi 2 ile 3 ay önceden tespit edebildiğini söylüyor. Daha önce basında yer alan söylemlerine göre; manyetik alan değişimi, jeoelektrik çıkışı, jeomanyetik  ve jeoelektrik alanın insan vücudundaki etkilerini, yeraltı ve yüzey suları, canlıları, bulutlar ve gök cisimlerinde meydana gelen değişimleri incelediğini belirtmişti.

Mühendis Gönül, İzmir depremiyle ilgili yapılan haberlerden sonra; “2003 yılında Başbakana sunduğum deprem tespiti ve zarar azaltılması projemin teknik cevap raporuna "... depremler önceden bilinemez, bildiğini söyleyenlere kuşku ile bakılmalı ..." yazan AFAD-DAD ve görevli mühendisin bu konuya açıklık getirmesini bekliyorum. Neden 2005 y Tübitak-MAM ile 2005 y döneminde 17.5 milyon TL 'lik proje başlattınız.” şeklinde yorumda bulunmuştu.

Gönül; 26 Ağustos 2011 yılında Kana-7 TV'ye yaptığı açıklamalara göndermede bulunurak, yaptığı çalışmaların ortada olduğunu, kendisinden sonra depremleri bildiğini iddia eden ve iddialarının arkasında durmayan kişilere inanılmaması gerektiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 15:59

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0