DAGAB Birliği Genel Başkanı Bayram'dan Van Ziyareti

İzmir merkezli Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Birliği (DABAG) Başkanı Barbaros Doğan Bayram Van'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. STÖ ile kanaat önderleriyle bir araya gelen Bayram; Dilek, şikayet ve temennilerini dinledi, Van hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

DAGAB Birliği Genel Başkanı Bayram'dan Van Ziyareti

DAGAB Birliği Başkanı B. Doğan BAYRAM uzun bir aradan sonra tekrardan Van'a gelerek ziyaretlerde bulundu. 

Van ve çevre ilçelerini ziyaret eden Bayram kanaat önderleri, STÖ başkanlarını ziyaret etti. son olarak VanEkspres Haber sitesini ziyaret eden DABAG Başkanı Doğan Bayram Van ve bölge ziyareti üzerine görüşlerini bildirdi. 

Van sevdalısı, genç, dinamik, girişimci ve bir çok başarıya imza atmış Barbaros Doğan Bayram Van ziyaretini VanEkspres'ten Haydar Erdinler'e anlattı. 

.Sorulan sorulara samimi ve içtenlikle verdiği cevaplarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İŞTE O RÖPORTAJ

Soru: Bizler Sizi tanıyoruz Van'lı hemşehrimiz kendinizi tanıtırmısınız B. Doğan Bayram kimdir?

Yaklaşık yirmi yıldır İzmir'de yaşıyorum, bu süreç içerisinde bir çok Sivil Toplum Örgütlerin'de üst düzey yöneticilik yaptım. Politikacıyım, siyasetle uğraşmaktayım. Van ve İzmir iş adamları dernek başkanlığı, Vanlı'lar dernek başkanlığı ve DAGAB Birliğinde başkanlık yaptım. Geçtiğimiz yıllarda DAGAB adı altında, Ege Bölgesi ve Doğu Bölgesi arasında köprü vazifesini kurdum. İzmir'de yaşayan yurttaşları Van'a getirdik, Van'da yaşayan yurttaşları İzmir'e götürerek, Batı'da yaşayan yurttaşlarımızın doğuya karşı bakış açılarını ve önyargılarını kırmış olduk. Çok güzel gelişmeler yaşadık, Ege'de yaşayan iş adamlarını Van'a yatırım yapmalarını talep ettik.

Soru: Siyasette ve STÖ'lerinde hangi kulvarlarda görev yaptınız?

24. Dönem AKPARTİ İzmir 1. Bölge Milletvekili A. Adayı oldum, daha sonra listeye girerek aday oldum. Ege Bölgesinde en genç Milletvekili adayı bendim. Daha sonra 2014 yılında İzmir Konak Belediye Meclis Üyeliği, komisyon başkanlığı ve il yöneticiliği yaptım. 2019 yılı seçimlerinde İzmr'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'da Belediye Başkan A. Adayıydım, 

2007 yılında Vanlı'lar dernek başkanı ve çeşitli STÖ'lerde Başkanlık ayrıca DAGAB gibi bölgesel büyük bir birliğinin Genel Başkanlığını yaptım. Ticaret olarak turizm sektöründe Bayram oteli sahibiyim. Uluslararası piyasada ticaret yapan firmaların tüm süreçelrini yöneterek dış ticaret uzmanlığını yapmaktayım.

Soru: Van'a son ziyaretnizde ne gibi eksiklikleri gördünüz, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Memleketimi ziyaret ettiğimde Van'ın hak etmediği yerde olduğunu gördüm, bir nabze de olsa Van gelişmiş olsa da , çevre ilçelerinin gelişmediğini görmüş bulunmaktayım. Kanaat önderleri ile yaptığımız görüşmelerde bir takım şikayetlerini anlatarak, seçilen siyasetçilerin yeterince ilgilenmediklerini dile getirdiler. Benim yakınen tanıdığım bir kaç siyasetçi hariç, Van içi yeterince çalışmadıkları kanaatindeyim ve ayrıca seçmenlerimizin de tercih hakkını kullanırken, liyakat sahibi ve proje üreten, tarafsızlık ilkesini benimseyen siyasetçileri tercih etmeleri gerekmektedir. Önümüzde ki süre zarfında Van için bir takım çalışmalarımız olacaktır. Bu çalışmalarımızdan biri de Van'ı üretim merkezi haline getireceğiz, Van'lı gençlerin kaderi ailelerinden uzak diyarlarda inşaatlarda ölmek olmamalı, bu üzücü olayları sürekli olarak göremkteyiz ve içimizi parçalıyor, bu olayların en büyük nedeni ise bölgeden iş imkanlarının az olması yerelde üretimin ve fabrikaların eksik olmasıdır.

Soru: Van için ne gibi projeleriniz vardır?

Öncellikle ülkemizdeki iş adamlarını bölgeye yatırım yapmalarını teşvik edeceğiz, bu sayede gençlerimize iş sahası oluşturacağız, arsası olan vatandaşlarımıza hibe kredilerini sağlayacağız, arsası olmayan vatandaşlarımıza ise; hazine arazilerini tahsis ederek üretimde yeni bir model olan seracılığı geliştireceğiz. Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan hayvancılığı geliştireceğiz, büyük ve küçük baş hayvancılıkta merinos ve romanov, büyük baş hayvancılıkta guernsey ırkını çoğaltacağız. Hayvancılığa teşvik kredilerini daha fazla olması konusunda vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağım. Ayrıca ev kadınlarımız için iş sahalarını oluşturacağız. El işçiliği geliştirerek Van'ı ziyaret eden turistlere hem Van'ı daha iyi tanımaları için hem de ticarette katkı sağlayacağız.

Soru: Günümüzde basının çok sıkıntı çektiği biliyoruz, bu konuda bir çalışmanız olacak mı?

Ulusal basın ve yerel basınımız ekonomik sıkıntıları çekmemesi lazım, ayakta kalmak için çaba vermemesi gerekmektedir. Bunun için Kamu Kuruluşları kaynaklarını her hangi bir ayırım yapmaksızın tüm basını eşit tutarak destek vermelerini sağlayacağız. Hiç bir kamu kuruluşu basına kapalı olmamalıdır., demokrasi ateşi  yeniden icra edilmelidir.

Vanekspresi olarak yaptığımız bu röpörtaj bizleri çok memnun etti, siz ve sizin gibi Van'lı hemşerilerimizin memleket için düşünceleri, fikirleri ve yapacağı çalışmalarını takdirle karşılıyor, çalışmalarınıza başarılar diliyoruz, her daim yanınızda bulunduğumuzu belirtmek istiyoruz.

B. Doğan Bayram Kimdir?

1988'de Van'da doğdu. Uluslararası piyasada dış ticaret uzmanı.

Travnik Uluslararası Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etmektedir.

DAGAB Birliiği Başkanı. İngilizce ve Rusça biliyor. Bekar.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0