Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu duyuruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Eser ve hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Şimdi geliyorum toplantımızın asıl yönüne. Bir de Türkiye Yüzyılı programı ile yapmayı hedeflediğimiz çalışmalara.

Muhalefet Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor. Şimdiye kadar her atılan adıma karşı çıkıyorlar, dikili taşınız yok. Yapacağız, bak köprünün temelini attık Kanal İstanbul'da. Şu anda o yürüyor. İnşallah yakında da Kanal İstanbul çalışmaları başlayacak.

İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtaracağız, Kanal İstanbul'la. Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunları anlamaz.


Bunlar 18 Temmuz Çanakkale Köprüsü'ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Osmangazi'ye hayır diyorlardı, yaptık. Siz ne derseniz deyin biz yürüyoruz.

Bu proje Türkiye Yüzyılımızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasında yerini korumaktadır. Seçim tarihine kadar elbette paylaşacağımız yeni projelerimiz olacak. Bugün sadece Türkiye Yüzyılı'nın felsefesini, ruhunu, özünü anlatmak istiyorum.

Ülkemizde hayatı tüm unsurlarıyla kucaklayan eko sistemi güçlendirirken dünyada aynı yönde adımlar atılması için mücadele edeceğiz. Çevrenin korunması, ekonomik kalkınma, sosyal gelişme alanlarında tüm kurum ve taraflarla ortak hedeflere yürüyeceğiz.

Türkiye Yüzyılı huzurun yüzyılıdır. Dünya göçün sembolü haline dönüştüğü, ekonomik adaletsizlik, sosyal parçalanma yaşarken biz tam ortasında bulunduğumuz sıkıntılı fotoğraftan da ayrışıyoruz. Kendi güvenlik ve refahından başka öncelikleri olmayanların aksine huzuru bölgemizle, dünya ile birlikte oluşturacağımız ortak iklimde aramaya devam edeceğiz.

Dünya beşten büyük çağrısının temelinde bir anlayış var. Türkiye Yüzyılı başarının yüzyılıdır. Ecdadımızdan aldığımız ilhamla, girdiğimiz her mücadeleyi başarıyla sonuçlandıracak özgüven, dirayet, azme, kabiliyete sahip olmamızdan şüphe etmiyoruz.

Türkiye Yüzyılı güven ve istikrarın yüzyılıdır. Küresel düzeyde söz, etki, üretim, ihracat, istihdam özellikle bu istihdam gücünü kazanan ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle garanti altına aldığımız güven ve istikrar iklimi sayesinde elde etmiştir.

Türkiye'nin yönetimde istikrara sıkı sıkıya sahip çıkması halinde ulaşamayacağı hedef yoktur. Günü kurtarmak değil, geleceği inşa etmek için ülkemize eser ve hizmet kazandırmayı sürdüreceğiz. En kısa sürede 1 trilyon dolar dış ticaret hacmi, 100 milyar dolar turizm gelirine kavuşturacağız.

Türkiye Yüzyılı üretimin yüzyılıdır. Yerli, milli, yenilikçi, yeşil üretim ekonomisi anlayışıyla sanayiden tarıma her alanda rekabet gücümüzü artırıyoruz. İleri teknolojiye dayalı, yüksek katma değer, geniş pazarlı, istihdamı artıran üretim alanları destekleyerek Türkiye'yi küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz.

Türkiye Yüzyılı verimliliğin yüzyılıdır. Salgın ve savaşın tetiklediği ekonomik dalgalanmalar enerji, sağlık, gıda krizlerini derinleştirerek bu kötü gidişten ayrışmayı zaten başardık. Ülkemizi büyütecek Türkiye ekonomi programını verimlilik üzerine bina ediyoruz. Hayati öneme sahip alanlarda üretim, ihracatı artıracak yeşil kalkınma devrimine katkı verecek faaliyetleri daha da geliştireceğiz.

Yerli ve milli kalkınma stratejileri doğrultusunda ülkemizin gücüne güç katmaktadır. Küresel düzeydeki yükselişimizi ahenkli yönetim daha da geliştireceğimiz altyapımızla sürdüreceğiz. Hiçbir alanda duraklamaya, gerilemeye mahal vermeden, doğru hedef, karar, adımlar yoluyla büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını tamamlayacağız.

Türkiye Yüzyılı dijitalin yüzyılıdır. Dijital teknolojiler alanında metaversten blok zincire kadar her alanda en üst seviyeye çıkaracağız.

Elektronik altyapısını kurmuş küresel dijital devrim ekonomisinin de öncülüğünü yapacağız.

Türkiye Yüzyılı iletişimin yüzyılıdır. Millet ve devlet ülkemizde, diğer ülkeler arasındaki iletişimi hızlı, sürekli, şeffaf hale getirecek düzenlemelere, sosyal huzur ve milli güvenliğin teminatı olarak görüyoruz.

Doğru ve zamanında bilgilendirecek altyapıyı güçlendirmeyi, dezenformasyona karşı etkili tedbirler almayı sürdüreceğiz.

Türkiye Yüzyılı bilimin yüzyılıdır. Bilimin ve teknolojinin ilerleyişinin insanlığın geleceğini ne yönde etkileyeceğinin farklı boyutlarıyla tartışıldığı d önemden geçiyoruz. İnsanımızın hayat kalitesini artırmaya yönelik bilimsel çalışmaları destekleyerek söz ve iddia sahibi konuma ulaşmayı planlıyoruz.

2030 yılında 10 milyonu bulacağı öngörülen uluslararası öğrenci sayısını 1 milyona çıkartacağız.

Türkiye Yüzyılı kalkınmanın yüzyılıdır. Küresel krizler karşısında kendi önceliklerimizi korumayı başardık. 81 vilayetiyle kavuşturduğumuz çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, gelişmiş devletlerin önüne geçilecek altyapıyı daha da geliştireceğiz."

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0