CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "TEDBİRLER ALMAYA MECBURUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirler alınacak mı sorusuna ” Tedbir almaya mecburuz ve alacağız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN "TEDBİRLER ALMAYA MECBURUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pandemiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan yeni tedbirler alınacak mı sorusuna ” Tedbir almaya mecburuz ve alacağız” dedi.

Erdoğan, “Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hâlâ kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediklerini, kapalı mekanlarda sigara içtiklerini görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz” dedi.

Tebirler konusuna da değinen Erdoğan, “Yeni tedbirlerle alakalı olarak bu işin birinci derecede sorumlusu bilim kuruludur” açıklaması yaptı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, pandemiye ilişkin olarak şöyle konuştu:

“Yeni tedbirlerle alakalı olarak bu işin birinci derecede sorumlusu bilim kuruludur. Bilim kurulu her türlü hazırlığı ve çalışmayı yürütüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hâlâ kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediklerini, kapalı mekanlarda sigara içtiklerini görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz” dedi.

Erdoğan, “Sağlık bakanlığımızın kararlı bir tutumu bütün sağlıkçılarımızın kararlı tutumlarıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vaka sayılarının ve vefatın artması bu süreçteki en önemli , tabi üzüntü duyduğumuz bir tablodur” diye konuştu.

Erdoğan aşıyla ilgili de, “Bu çalışmaları yürüten firmaların başta TÜBİTAK olmak üzere verdikleri raporlar üzerinden hareket ediyoruz. Bu raporlara göre de en erken nisan ayının olabileceğini söylüyorlar. Aşı ithalatında yaptığımız görüşmelerimiz var. Bunlar devam ediyor ve peyder pey de şuanda oralardan en azından gönderilen aşılarla da bizler bu aşıları gönüllüler üzerinde kullanmaya başladık. Bir an önce neticelerini, yan etkilerini görmek için de çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamalarında bulundu.

Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur. Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.

Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bilim Kurulu önerileriyle bu tedbirleri alacağız.” Şeklinde açıklama yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0