‘Çiğli’nin tramvaylarına’ yine erteleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde çevreci ulaşım ve raylı sistem ağını güçlendirmek için 414 milyon liralık yatırımla hayata geçirmek için çalıştığı Çiğli Tramvay hattında kullanılacak trenlerin alım ihalesi bir kez daha iptal edildi. Büyükşehir’in daha önce ihaleye çıktığı trenler için yüklenici firma maliyetler nedeniyle sözleşmeyi feshetmişti. Feshin ardından 2. kez ihaleye çıkan ‘alım ihalesi’ yine teklif veren firma olmaması nedeniyle iptal edildi.

‘Çiğli’nin tramvaylarına’ yine erteleme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içinde çevreci ulaşım ve raylı sistem ağını güçlendirmek için 414 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvayı’nın inşaatına başlamıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattının hizmete girmesi için 2023 Mart ayını işaret ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Pati Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Büyükşehir’in maddi yetersizlikler nedeniyle tramvay hattında kullanılacak trenleri alamadığını söylemişti.

Öte yandan; Büyükşehir, geçtiğimiz 26 adet elektrikli tramvay aracı alımı için ihaleye çıkmıştı. İzmir Metro A.Ş. tarafından düzenlenen ihalede 6 firma teklif vermiş. Üretilecek araçlarda yüzde 51 oranında yerlilik şartının arandığı ihalenin kazananı 749 milyon 750 bin liralık teklifle Bozankaya A.Ş. firması olmuştu. Ancak ihaleyi kazanan firma artan maliyetleri öne sürerek sözleşmeyi tek taraflı fesh etmişti.

İHALEYE YİNE ERTELEME

Trenler için Büyükşehir, 14 Aralık’ta ihaleye çıkmış ancak ihaleye katılan firma olmaması nedeniyle ihale, bugüne ertelenmişti.

26 adet elektrikli tramvay aracının yanı sıra 11 kalem özel alet ve ekipman ve 127 kalem yedek parça alınması işini kapsayan ‘tramvay ihalesi’ bugün yeniden düzenlendi.

Alım ihalesinde yeni rakam telaffuz edilmezken daha önce ertelenen ‘Çiğli Tramvay hattı tren seti alım ihalesi’, yine ihalede teklif veren firma olmaması nedeniyle bir kez daha iptal edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0