CHP’lilerin soruşturma tepkilerine Hızal’dan eleştiri: Soyer yasal olmayan bir işe imza atmamış olsaydı...

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, İçişleri Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında art arda soruşturma izni verilmesini değerlendirdi.

CHP’lilerin soruşturma tepkilerine Hızal’dan eleştiri: Soyer yasal olmayan bir işe imza atmamış olsaydı...

Hızal, ‘’ Bunun altından tabir-i caizse öküz altında buzağı arar gibi siyasi rant devşirmenin lüzumu yok. CHP’li siyasetçilere şunu söylemek istiyorum. Haksızın yanında durmak yerine İzmirlilerin yanında durmaları gerekiyor. Bu konudan siyasi rant yaratmaları hiç doğru değil’’ dedi.

İçişleri Bakanlığı, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla iktidar tarafından hedef gösterilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 3 ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermişti. 

Soruşturma kararına CHP’lilerden art arda tepkiler yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CHP kanadından gelen tepkileri, "siyasi rant devşirmek" olarak tanımlayan Hızal, kamu kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

‘’Siyasi rant devşirmenin lüzumu yok’’

Soyer hakkında verilen soruşturma izinlerini değerlendiren Hızal,  ‘’CHP’li yöneticilerin ve siyasilerin bu noktadaki açıklamalarını şaşkınlıkla takip ediyorum. Bir çıkmazda olduklarını düşünüyorum. Bu çıkmazdan çıkmak adına da kendilerine bir kahraman yaratma çabası içindeler. Bu kahraman da Tunç Soyer olarak hazırlıyorlar. Soruşturmalar özelinde bakacak olursak... Tunç Soyer neticede bir kamu görevlisi. Kamu görevlisinin yasalarla verilmiş birtakım hak ve yükümlülükleri vardır. Tunç Soyer İBB Başkanı olarak İzmir’in kaynaklarını kullanan ve o belediyenin başında olan biri. Dolayısıyla o kaynakların kullanımı konusunda hassasiyet olması lazım. 3 konuda soruşturma açıldı. Birincisi Hilton konusu. Bu sadece Tunç Soyer dönemine ilişkin değil. Önceki dönemleri de kapsıyor. O nedenle sadece Tunç Soyer’le ilgili soruşturma izni verilmedi. Bir belediye başkanı kamu kaynaklarını kullanırken dikkat etmeli. Eğer ki elde edilmesi gereken bir gelir varken gelir elde edilmiyorsa araştırılması lazım. Yani bu hukuki bir işlem siyasi rant devşirmenin alemi yok. Diğer konu çok önemli bir konu. Tunç Soyer İzmirlilerin parasını İzmirlilerin menfaatine kullanmak zorundadır. Yani Grant Plaza ya da herhangi bir şirketin yönetim kurulu üyeliğine terörle iltisaklı, kamudan ihraç edilmiş ve Fransa'da yaşayan birini atayamazsınız. 3. soruşturma gerekçesi de bu. Yani tüm bunlara bakıldığında Tunç Soyer’in İzmirlinin parasını gerektiğini gibi kullanmaması ve yasal olmayan işlere imza atmasından dolayı bir soruşturma izni verildi. Bunun altından tabir-i caizse öküz altında buzağı arar gibi siyasi rant devşirmenin lüzumu yok. CHP’li siyasetçilere şunu söylemek istiyorum. Haksızın yanında durmak yerine İzmirlilerin yanında durmaları gerekiyor. Bu konudan siyasi rant yaratmaları hiç doğru değil’’ ifadelerini kullandı. 

 ZAMANLAMASI MANİDAR?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunç Soyer'in, kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümünde saltanatı hedef alan açıklamasına tepki göstererek yargı yolunu işaret etmişti. Cumhur İttifakı tarafından çok sert eleştirilen konuşmanın ardından Tunç Soyer hakkında art arda soruşturma izni verildi. 

Soyer’in 9 Eylül konuşması ile İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturma izinlerini birlikte değerlendirmenin doğru olmayacağını belirten Hızal, ‘’Çok zorlama bir yorum olur bu. Çünkü devam eden bir soruşturma vardı. Bu soruşturmalar bugün izin aşamasına geldi Sayın Soyer’in 9 Eylül’de yaptığı konuşma haddini aşan bir konuşmadır. Orada altını çizmesi gereken konu bu şehri işgal edenler olmalıydı. Ama kendisi Osmanlı’yı ortaya koyarak çok farklı bir tartışma ortamını yaratmak istediler. Sayın Soyer’in o günkü konuşması üzerinden bugünkü soruşturmaları değerlendirilmesi çok doğru olmaz. Çünkü bu soruşturmalar geçmişten gelen ve belli bir prosedür içerisinde devam eden soruşturmalar. Yarın başka soruşturmalar da olacak. CHP bunu hep yapıyor. Yanlışları olduğunda siyasi algı yaratmak adına bizi engelliyorlar diyorlar. Yani 9 Eylül yapılmamış olsa, Tunç Soyer o konuşmayı yapmamış olsa o soruşturma izni verilmeyecek miydi verilecekti. Aziz Bey orada konuşma yapmadı ama Aziz Bey hakkında da soruşturma izni verildi’’ dedi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0