CHP’li vekillerden Soylu’ya salvo

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik kullandığı, ‘’Breaking Bad Süleyman'’ söylemi siyasete damgasını vurgu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurması üzerine CHP’li vekillerden çok sert eleştiriler geldi.

CHP’li vekillerden Soylu’ya salvo

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam bir video yayımlayarak sokaklarda giderek yaygınlaştığını belirttiği uyuşturucuya karşı yurttaşları uyardı.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak, ‘’Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namı diğer Fotoroman Süleyman. O da Fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara. Belediye başkanlarımızla da konuştuk. Bu sokaklarda çocuklarımız için, gencecik evlatlarımız için mücadele vereceğiz. Bu çetelere, bu rezil adamlara ne ülkemizi ne de sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iktidara yüklenip İçişleri Bakanı Soylu'ya 'Breaking Bad Süleyman' dediği videoyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından "Kılıçdaroğlu'nun Amerika’da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!" notuyla bir video yayımladı.

Özkan: Önünde sonunda hesap vereceksin

Suç duyurusuna CHP’li vekillerden ardı ardına tepkiler yükseldi. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan,’’Memleket kara para ve uyuşturucu için açık pazar olmuş, beylerin gece yarısı dertlerine bakın: "Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar." Niye? Türkiye’yi suç baronlarına bırakmayacağız dediği için. Peki bu duruma düşürüp mafyaya bırakanlara ne yapacaksınız? Süleyman Soylu'nun fotoğraf albümündekiler: Uyuşturucu satıcıları, dolandırıcılar, FETÖ'cüler, caniler, polisleri tehdit edenler, cinayet şüphelileri... Böyle kriminal bir kişinin suçunu gizlemek için jandarma ve polisin arkasına saklanması normal! Önünde sonunda hesap vereceksin’’ ifadelerini kullandı. 

Özkan: Sorumlu sensin, istifa et

Süleyman Soylu’yu istifaya çağıran CHP’li Özkan, ‘’İstanbul’u mafyanın hesaplaşma kentine çevirenleri, çocuklarımızı zehirleyen kara paracıları seyreden fotoroman Süleyman korkma, koskoca polis teşkilatını, Jandarmayı suçuna ortak etme, insanları boşuna kışkırtma. Sorumlu sensin, istifa et. Önünde sonunda hesap vereceksin’’ dedi. 

Kılıç: Asıl sorumlular muhakkak hesap vereceksiniz’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise açıklamasında, ‘’Memleket kara para ve uyuşturucu için açık pazar olmuş,beylerin gece yarısı dertlerine bakın:“Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar.Niye? Gerçekleri söylediği için! Koca Polis ve Jandarma Teşkilatını suça ortak etmeyin. Asıl sorumlular muhakkak hesap vereceksiniz’’ ifadelerine yer verdi. 

Arslan: Hadsiz suç işleri bakanı

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ‘’Türkiye’yi uyuşturucu ve kara para baronlarına bırakmayacağız dediği için Kılıçdaroğlu  hakkında suç duyurusunda bulunan hadsiz suç işleri bakanı! Gençlerimizin uyuşturucu bataklığına itilmesini seyretmeyeceğiz.’’ dedi. 

Polat: Polis teşkilatını, Jandarmayı suçuna ortak etme

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat,  ‘’Türkiye’yi kara para ve uyuşturucu baronlarına bırakmayacağız dediği için Genel Başkanımıza suç duyurusunda bulundular. İstanbul’u mafyanın hesaplaşma kentine çevirenleri seyreden Süleyman,koskoca polis teşkilatını, Jandarmayı suçuna ortak etme. Sorumlu sensin!’’ ifadelerine yer verdi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0