CHP İl’de kritik ‘Bayraklı’ toplantısı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bugün 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Bayraklı İlçe Kongresi’nde aday olacak isim belirlenmesi için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’le bir araya geldi.

CHP İl’de kritik ‘Bayraklı’ toplantısı

13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek CHP Bayraklı İlçe Kongresi yaklaşırken parti kulislerinde hareketlilik devam ediyor.

Pınar Susmuş başkanlığındaki yönetim, 1 Kasım’da 10 ilçe yönetimin üyesinin istifa etmesinin ardından düşmüştü. İlçeye, 13 Aralık’ta Necati Şahin başkanlığında geçici yönetim atanmıştı.

Henüz kongre tarihi dahi belirlenmezken ilçede başkanlık için adaylık açıklamaları art arda gelmişti. Başkanlık için bugüne kadar Mehmet Yılmaz ve Samed Tekin adaylıklarını açıklarken, başkanlık için adı geçen bir diğer isim de geçici yönetim başkanı Şahin olmuştu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın kongrede Şahin’in aday olmasını istemediği ve adaylık için Didem Gültekin'i destekleyeceği iddia edilmişti.

Öte yandan; kongreye adım adım yaklaşılırken bugün CHP İzmir İl Başkanlığında kritik bir görüşme gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Sandal ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, adaylık konusunda görüşmek için bir araya geldi.

Edinilen bilgilere göre; toplantıda, Sandal’ın Didem Gültekin’in ilçe örgütü tarafından yeterince tanınmadığı, birleştirici olarak görülmemesi gibi nedenlerden dolayı Gültekin’in adaylığı konusunda ısrarcı davranmayacağını belirttiği ifade edildi.

Gültekin’in adaylığı konusunda mutabakatın sağlanamamasının ardından Şahin opsiyonunun yeninden masaya yatırıldığı ve kongrede kimin aday olacağı konusunda kesin kararın önümüzdeki günlerde Sandal ve Yücel’in gerçekleştirilecek toplantılarda belirleneceği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0