CHP'de kritik ilçe başkanları toplantısı: Neler konuşuldu?

CHP İzmir'de bugün, Çeşme Boyalık Beach Hotel’de örgüt buluşması gerçekleştirdi. CHP Genel Sekteri Selin Sayek Böke ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da katıldığı toplantıda "iktidara yürüyüş" yolunda saha çalışmalarına yoğunlaşılması ve parti içi tartışmalardan uzak durulması konusunda mesajların verildiği öğrenildi.

CHP'de kritik ilçe başkanları toplantısı: Neler konuşuldu?

CHP İzmir İl Örgütü, Çeşme'de Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın da katılımıyla İzmir İlçe Başkanları toplantısı gerçekleştirdi.

İl Başkanlığının organizasyonunda saat 14.00’te başlayan toplantıya Böke ve Salıcı'nın yanı sıra İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM Üyesi Ednan Arslan, PM Üyesi Devrim Barış Çelik, İzmir milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

İki günlük örgüt buluşması toplantının ardından akşam yemeği ile devam edecek. Yemeğe belediye başkanları da davet edildi.

Öte yandan 17 Ekim Pazar günü ise sabah saat 10.00’da düzenlenecek kahvaltının ardından örgüt buluşması son bulacak.

NELER KONUŞULDU?

Örgütün kaynaşması açısından hazırlanan programda CHP'nin iktidar hedefine oldukça yakın olduğu yönünde mesajlar verildiği kaydedildi. Oğuz Kaan Salıcı’nın ilçe başkanları ve il yöneticilerine iktidara yürüyüş yolunda saha çalışmalarına ağırlık verilmesinin yanı sıra parti içi çekişmelerden uzak durulması yönünde mesajlar verdiği öğrenildi.

İl Başkanı Deniz Yücel’in tüm örgütün seçim maratonuna hazır olması ve saha çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğine vurgu yaparken, örgüt ile belediye başkanlarının da birbirleriyle dirsek temasında bulunması gerektiğini söylediği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre zirvede ilçe başkanlarının talep ve şikayetleri de dinlenirken, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, örgütün saha çalışmalarında maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerek, İl Başkanlığı ve Genel Merkez’e örgütlere maddi destek sağlanması yönünde bir çağrı yaptı. Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan'ın ise muhalefet konumunda bulundukları ilçede yürütülecek çalışmalar konusunda destek istediği öğrenildi.

İl BAŞKAN YARDIMCISINDAN 'MİLLETVEKİLİ' ÇIKIŞI

Toplantıda CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner'in ikinci bölgedeki milletvekillerinin dağılımındaki bir ayrıntıya dikkat çektiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; Coşkuner'in ikinci bölgede 7 milletvekilinin bulunduğunu hatırlatırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke çıkardığınızda geriye 5 milletvekilinin kaldığını bunlardan 2 vekilin birinci bölgeden geriye kalan 3 milletvekilinin Bornova ilçesinden olduğunu söylediği ifade edildi.

Beydağ'dan Kemalpaşa'ya, Karşıyaka'dan Dikili'ye kadar özellikle partinin 80 bin oy aldığı Karşıyaka’dan bir tane bile vekilin bulunmamasının temsil açısından doğru olmadığını söylediği öğrenildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0