CHP'de İzmirli eski belediye başkanı partiden ihraç edildi

Cumhuriyet Halk Partisi, Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ, partiden ihraç edildi

CHP'de İzmirli eski belediye başkanı partiden ihraç edildi

1 Mart yerel seçimleri öncesinde, yaptığı konuşma nedeniyle disipline yollanan Bayraklı Belediyesi eski başkanı Hasan Karabağ için karar verildi. 

İl Disiplin Kurulu, Karabağ'ın partiden ihracına karar verdi. Karabağ’ın 10 gün içinde Yüksek Disiplin Kurulu’na itiraz etme hakkı bulunuyor.

NE SÖYLEMİŞTİ?

Eski Başkan Karabağ’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yaptığı konuşma şu şekilde:

"Atatürk’ü sevmeyenler Türkiye’yi zapt etmek istiyor. Bu her siyasi çizginin içinde var. Benim bulunduğum siyasi çizginin içinde de var. Hasan Karabağ’ı etkisizleştirelim, onu silelim diyenler Ankara’dan başlayarak Bayraklı’ya kadar bir pislik organizasyonuyla saldırıyorlar. Yalnız bu salaklar bir şeyi bilmiyor! Ulan ben sizin canınıza okurum. Sizin hiç tahmin etmediğiniz kadar deli cesuru bir adamım. Topunuz gelin! Bundan sonraki süreçte hepimiz göreceğiz. Siz mi adamsınız, biz mi adamız! Çöplükten gelen çöplüğe gider.

Birileri kendini tarif ederken ben ‘Dersimli Ahmet’, öbürü ‘Mersinli Mehmet’, diğeri ‘Antepli Hüseyin’, bir başkası başka şehir diyor. Biz Atatürk cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kendimi tarif ederken ben Atatürk cumhuriyetinin çocuğu Hasan Karabağ diyorum. Doğduğun yeri söyleyerek adam olamazsın. İnançlarınla, yaşamınla, bayrağınla cumhuriyet sevgisiyle, Atatürk’le adam olursun.

...

İzmir halkı İzmir’e sahip çıksın. İzmir’in başına rant çetelerinin birinin adamını getirmek istiyorlar. Bir soyguncuyu İzmir’e getirmek istiyorlar. Ben bir çırayı yaktım, ateşi yakıyorum. İzmir’e, Bayraklı’ya sahip çıkın. Bayraklı’nın yolunu bilmeyen müteahhit adamlar geliyor Bayraklı’dan aday oluyor. Ulan pez…nkler sizin ne işiniz var burada? Yahu müteahhit Bayraklı Belediyesi’ne niye aday olmak istiyorsun kardeşim? Aylık maaşı 10 bin TL buranın"

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0