Canan Kaftancıoğlu'na 'broşür' davasında beraat kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Baran Korkmaz'ın holdingiyle ilgili yayınlanan broşür nedeniyle hakim karşısındaydı. Savcı, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Kaftancıoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti, mahkeme beraatına karar verdi.

Canan Kaftancıoğlu'na 'broşür' davasında beraat kararı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın holdingiyle ilgili bilgilerin yer aldığı ‘SaBıKa Holding’ başlıklı broşür nedeniyle hakim karşısına çıktı.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından broşürle ilgili şunları yazmıştı: “Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız… Gençler akıttığınız tere sağlık…”

“KIDEMLİ BİR SANIĞIM”

Kaftancıoğlu, ifadesinde şunları söyledi:

“Kıdemli sanık olarak davaya dair savunmaya geçmeden önce sormak istiyorum. Yine bir davaya geldik, sizin gibi bir hakime hanım ‘siz niye polis zoruyla getirildiniz?’ dedi. Beni şaşırtmıştı. Kıdemli bir sanığım.

Müşteki olduğum yere bile polis zoruyla getirlirken yine bir tweet den dolayı dava açılmış durumda. Tweetimi aynen okuyorum: Kara para, siyaset ve yargı hikayesinin anlatıldığı SaBıKa Holding broşürlerimizi vatandaşlarımızla buluşturacak ve bir daha yaşanmasın diye hep birlikte çalışacağız. Gençler akıttığınız tere sağlık…

Bu tweetin neresinde hakaret var? Savcı bey açıklarsa ben de savunmamı yapacağım. Bu tweette hakaret yok, memlekette kimlerin hakaret ettiği aşikardır. Parti çalışması yapmak hakaret değildir. Bundan hakaret anlayanların açıklamasını vatandaş olarak öğrenmek isterim.”

HAKARETİN BULUNMADIĞI AÇIK

Kaftancıoğlu’nun avukatı Hasan Fehmi Demir, “Aslında basit bir okumayla bile hakaretin bulunmadığı çok açık. Yorumu gerektirmeyecek, açık bir durum var. Derhal beraat kararı verilmeli. Broşür CHP tarafından hazırlandı. Araştırılması gereken başka husus da yok” dedi.

SAVCI, CEZA TALEP ETTİ

Savcı, açıkladığı mütalaasında Kaftancıoğlu’nun paylaşımından dolayı cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu’nun beraatına karar verdi.

“YATIYORLAR KALKIYORLAR…”

Dava sonrası yapılan açıklamalar şöyle;

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “Bu memlekette sabah akşam yatıp kalkıp halka, vatandaşa hakaret edenler yine sabah akşam yatıyorlar ve kalkıyorlar, bizlerin hakaret ettiğine dair davalar açıyorlar ve bizi, koca çınarımızı mahkeye getirmek zorunda bırakıyorlar.

“HALKA HAKARET EDENLER TARAFINDAN DAVA AÇILDI”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı olarak ben, hiç kimseye hakaret etmeyiz. Hakaret bizim hem insani hem parti kültürümüzde yoktur. Bizler hakikati, gerçeği söylemek durumunda ve zorundayız. Gerçeği söylemek durumundayız dedim; bugün de yargı, siyaset, rüşvet ilişkisinin anlatıldığı, bu halkın paralarının nasıl peşkeş çekildiğini halka anlatmak için yaptığımız parti çalışmasından ötürü; sabah akşam halka hakaret edenler tarafından dava açıldı.”

“40 MİLYON İNSAN AÇLIKLA MÜCADELE EDİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: “Sizin göreviniz adaleti tesis etmek. Sizin göreviniz hayat pahalılığıyla, işsizlikle, zamlarla, yoksullukla mücadele etmek. Toplum derin bir yoksullukla karşı karşıya ve 40 milyonun üzerinde insan yoksullukla, açlıkla mücadele ediyor.

“KORKU ÇOK BÜYÜK”

Bugün bu davada da beraat kararı çıktı ama devam edecek. Çünkü savcı bunu istinafa götürmek zorunda. Sorunumuz bağımsız ve tarafsız yargının olmayışı. Hak ve özgürlüklerin, demokrasinin güvencesi de bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bugün sarayın duvarları arasında korku çok büyük. Demokratik hak ve özgürlüklerden korkuyorlar.

“SÖZ VERDİK”

Ama biz bir söz verdik. Seçim kararının alındığı gün dahi Türkiye rahat bir nefes alacak. Demokratik hukuk devletini hep birlikte tesis edeceğiz. Bu topraklardaki tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız.”

“BİR NEBZE OLSA DA RAHATLATIR”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Kötü bir tabloyu hep birlikte yaşıyoruz. Kararı veren hakim, saray ile vicdanı arasında sıkışmadı. Sarayın talimatını değil, vicdanının ve hukuk normlarının talimatını ve olgularını yerine getirmiştir. Türkiye’de sarayın giyotini gibi çalışan hakim ve savcılar olduğu gibi; her şeye rağmen sarayın baskısına direnen hakimlerin olduğunu görmek bizi bir nebze olsa da rahatlatır.

“ERDOĞAN’A BAKACAKSINIZ”

Daha dün, Gezi’ye katılan bütün kadınlara küfür eden bir Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 50 milyon kadınına küfür etti, sövdü. Bunun yanına kalacağını kesinlikle zannetmesin. En kötü ihtimalle halkın divanında bunun hesabı Recep Tayyip Erdoğan’dan sorulacaktır. Savcılara da sesleniyoruz. Hakaret arıyorsanız saraya ve Erdoğan’a bakacaksınız. (SÖZCÜ)

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0