ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Çalışma izni nasıl alınır?

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Türkiye’de 17 günlük tam kapanma dönemi başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma döneminde muaf kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışan vatandaşların çalışma iznine ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, çalışma izni belgesinin e-Devlet üzerinden alınabilmesi için başvuru ekranının açıldığını bildirdi.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, çalışma izni belgesinin e-Devlet üzerinden alınabilmesi için bütün hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

BAŞVURU EKRANI E-DEVLET’TE AÇILDI

Buna ilişkin başvuru ekranının e-Devlet’te açıldığı bildirilen açıklamada, tam kapanma döneminde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerinde çalışanların e-Devlet sisteminde yaşanılan yoğunluk nedeniyle endişe ve acele etmelerine gerek olmadığı vurgulandı.

2 MAYIS’A KADAR GEÇERLİ

Tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamında bulunan iş yerlerince düzenlenen mevcut görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00’e kadar geçerli olduğu belirtilen açıklamada, ayrıca e-başvuru sistemine erişim güçlüğü yaşanması halinde ilgili formun manuel olarak doldurulup çalışan ve iş yeri/firma yetkilisi tarafından imzalanarak görev belgesinin kullanılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Kimsenin mağduriyet yaşamaması ve muafiyetlerin kötüye kullanılmaması için her türlü tedbirimizi aldık.” ifadesi kullanıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2021, 08:41

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0