Bütçe görüşmelerinde Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'e söz

Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşma yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Tamer Osmanağaoğlu İzmir üzerine yaptığı değerlendirmelerde İzmir’deki yüzme havuzu ihtiyacını gündeme getirdi.

Bütçe görüşmelerinde Bakan Kasapoğlu'ndan İzmir'e söz

Osmanağaoğlu, kentte en az 5 yüzme havuzu talebini dile getirirken Osmanağaoğlu'na yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, İzmir'e 5 havuz sözü verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2023 Yılı Bütçesi görüşmeleri devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığının bütçe görüşmelerinde konuşma yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Tamer Osmanağaoğlu İzmir üzerine yaptığı değerlendirmelerde İzmir’deki yüzme havuzu ihtiyacını gündeme getirdi. Osmanağaoğlu, kentte en az 5 yüzme havuzu talebini dile getirirken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da İzmir için gelen bu talebe kayıtsız kalmadı.

Osmanağaoğlu konua ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İzmir’imiz de kiralanma yöntemiyle 728 ve 500 kişilik iki yurdun hizmete açılması, her biri 500 kişilik olan iki yurdun satın alınarak gençlerimizin bu yurtlara yerleştirilmesi, Bergama’da yapımı biten 500 kişilik öğrenci yurdunun hizmete girmesi devletimizin barınma sorunuyla ilgili uğraşlarının ciddiyetini göstermektedir. İzmir’de yurt talebinde bulunup da yerleşemeyen hiçbir öğrencimizin kalmadığını büyük bir memnuniyetle öğrendim. Aliağa, Ödemiş, Torbalı, Selçuk İlçelerimize 500’er kişilik, Menemen Bakırçay Üniversitesi için 2000 kişilik, Kiraz İlçemiz için ise en az 250 kişilik yurt ihtiyacı olduğu tespitlerimiz arasında yer almaktadır. Bergama, Dikili, Menemen, Çiğli, Çeşme, Kemalpaşa, Kiraz, Beydağı, Torbalı ve Tire ilçelerimizde gençlik merkezi olmadığını hatırlatmak isterim. Vesileyle gençlerimizin beklentisini de bizzat sizlere arz etmek isterim. Dikili, Çiğli, Seferhisar, Balçova ve Torbalı ilçelerimizdeki spor salonlarının yıkılarak yerine daha modern ve kullanıma uygun salonların inşa edilerek hizmete sunulması ilçe sakinlerinin en büyük beklentileri arasında yer almaktadır. Özellikle Seferihisar ilçemizdeki spor salonunun acilen yıkılarak yerine yenisinin yapılması önem arz etmektedir. Aliağa ilçemizin spor salonu ile ilgili ihtiyacının Bakanlığımızın bilgisi dâhilinde olduğunu ve gerekenin yapılacağına olan inancımın tam olduğunu da ifade etmek isterim."

İLK ETAPTA 5 ADET YÜZME HAVUZU SÖZÜ İSTEDİ BAKAN KASAPOĞLU SÖZ VERDİ

Konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığının İzmir’e karşı hassasiyetinin farkında olduğunu da ifade eden Osmanağaoğlu “Tüm Türkiye’de her il ve ilçemizde “tip proje uygulaması” ile yüzme havuzu yapılmış veya yapılmaktadır. İzmir’imiz için de ilk etapta en az 5 adet havuz sözünüzü almak bizleri, İzmirli hemşerilerimizi ve gençlerimizi ziyadesiyle memnun edecektir” ifadelerini kullanırken Osmanağaoğlu'na yanıt veren Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise cevaben “Tamer vekilimize sözümüz var bu anlamda, İzmir’de geliştirdiğimiz projeler var. İzmir’de başta olimpik havuz olmak üzere 5 ilçemizde havuz inşaatlarımızı başlatıyoruz ve İzmir’e Türkiye'nin en modern olimpik havuzunu da inşallah inşa ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 16:50

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0