BUĞRA GÖKÇE DEVRİ SONA ERDİ

BUĞRA GÖKÇE DEVRİ SONA ERDİ

2014 Yerel Seçimlerinden beri eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla çalışan, Kocaoğlu’nun yerine gelen Tunç Soyer’le de yaklaşık 3 senedir görev yapan Genel Sekreter Buğra Gökçe’nin görevden alınacağı iddiaları gündemden düşmüyordu.
Son dönemde sürekli olarak gideceği gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, ilişiğini kesti. Alınan bilgilere göre CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevine devam edecek.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLACAK!
Gökçe’den boşalan Genel Sekreterlik görevi için ise Türkiye’de bir ilk uygulanacak. ‘Dönüşümlü Genel Sekreterlik’ adı altında yürütülecek olan sistemde Genel Sekreter Yardımcıları Barış Karcı, Ertuğrul Tugay, Ozan Yılmaz, Şükran Nurlu, Suphi Şahin ve ESHOT  Genel Müdürü Erhan Bey, Genel Sekreterlik görevini dönüşümlü olarak yürüyecek.


BİR KADIN GENEL SEKRETER DE DÜŞÜNÜLÜYOR!
Dönüşümlü  Genel Sekreterlik sistemiyle görev alacak isimler arasında Şükran Nurlu ismi de geçiyor. Nurlu, göreve gelirse İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk defa bir kadın Genel Sekreter görev yapmış olacak. 
Şükran Nurlu şuan ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı görevini üstleniyor.



BÜYÜK AYRILIK NE ZAMAN BAŞLADI?
Tunç Soyer ve Buğra Gökçe ikilisinin arasında yaşanan gerginlik Buca Metrosu ihale süreciyle birlikte başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ihalede en düşük teklifi Yapı Merkezi- Nurol 3 milyar 392 milyon lira ile verdi. İkinci sıradaki Gülermak'ın teklifi ise 529 milyon lira daha yüksekti. Bu süreçte kulislere yansıdığına göre Gökçe, ihalenin Yapı Merkezi- Nurol'a verilmesini savundu. Soyer ise buna sıcak bakmadı ve teklifin aşırı düşük teklif statüsünde olduğunu, ihalenin ikinci sıradaki Gülermak'a verilmesi gerektiğini söyledi. Nitekim Soyer'in dediği oldu ve ihale her şeye rağmen Gülermak'a verildi. Sonrasında yaşanan yargı sürecinde mahkeme Gökçe’nin fikrini haklı bulurken ihale ile ilgili yaşananlar çok derin bir güven bunalımına dönüştü. En son Soyer'in Gökçe'ye "Artık seninle çalışmak istemiyorum" dediği bilgisi gündeme düşerken Gökçe bir süredir Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerine katılmıyordu.



BUĞRA GÖKÇE KİMDİR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2014 Yerel Seçimleri’nden sonra Çankaya Belediyesi’nden transfer edilen Buğra Gökçe, ilk olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı, daha sonra da Ekim 2014’te Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştı. Gökçe, yaklaşık 2 yıl bu görevi sürdürdükten sonra Eylül 2016'da İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne vekaleten, Mart 2017'de de asaleten atanmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022, 09:47

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0