Böke ve Yücel'den saha raporu: Vatandaş kararını vermiş

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de 30 milletvekilinin katılımıyla ilçe ziyaretleri gerçekleştirmiş, 2 gün boyunca 8 ilçede ve 195 köyde üreticiler, köylüler, odalar, esnaf ve vatandaşlarla yoğun bir mesaiyle bir araya gelmişti. İzmir’de ilk kez bu kadar çok sayıda vekille böylesine bir çalışmaya imza atan CHP’de, yapılan ziyaretlerin geri dönüşleri memnuniyet yarattı.

Böke ve Yücel'den saha raporu: Vatandaş kararını vermiş

Yapılan ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açıklamalarında, Türkiye’nin acilen erken seçime ihtiyacı olduğuna ve vatandaşın AK Parti’den umudunu tamamen kestiğine ilişkin ortak mesajlar yer aldı.

“HALKIN, SARAYIN TEK ADAM REJİMİYLE KAYBEDECEK BİR GÜNÜ DAHA YOK”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptığı değerlendirmede “Türkiye çok karanlık ve zorlu bir dönemden geçiyor. Sarayın tek adam rejimi ülkemizi çok yönlü bir krize sokmuş durumda.  Ortada ağır bir tablo var” açıklamasında bulunarak, şunları ifade etti;

Karşı karşıya olduğumuz bu ağır tablo bizleri kesinlikle umutsuzluğa ve karamsarlığa mahkûm etmemeli. Tam aksine mücadele azim ve kararlılığımızı artırmalı. Çünkü ülkemizin bütün sorunlarının çözümü olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin hiçbir sorunu çözümsüz değil! Bu sorunların her biri iktidarın tercihleri sonucunda ortaya çıktı, işte sorunların çözümleri de tam burada yatıyor. Bu ağır tabloyu ortaya çıkaran tercihleri değiştirdiğimizde, yani iktidarı değiştirdiğimizde, bu ülkede sarayın tek adam anlayışı yerine halktan yana anlayışı hakim kıldığımızda tüm bu sorunları halkımızla omuz omuza vererek birlikte çözeceğiz. 

Ülkemizi ve halkımızı bu çok yönlü krizin pençesinden kurtarmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kuruluşun ve kurtuluşun partisi olarak, tarihsel bir sorumluluk üstlenmiş durumdayız. Bu yaklaşımla İzmir’de de, 30 milletvekilimizle, il ve ilçe örgütlerimizle birlikte 2 gün boyunca, sahada çok yoğun bir çalışma yaptık. 190’a yakın köyümüzde çiftçiyle, emekçiyle, üreticiyle, halkla bir araya geldik. Tarımda, üretimde nelere ihtiyaç var, bunları konuştuk. Halkımızın sorunlarını dinledik, onlarla birlikte çözümler ürettik. İktidarımızda yapacaklarımızı anlattık ve onların taleplerini dinledik. 
Sahada da çiftçinin, gencinden yaşlısına vatandaşın veryansın ettiği, acil çare talep ettiği vahim tablo, sorunun esasını ortaya koyuyor. Tek adam düzeninde iktidar, halkın, ülkenin yaşadığı sorunları görmezden geliyor. Sorunu çözecek çareyi üretmeyi değil algıyı yönetmeyi seçiyor.  Bütün sorunların kaynağı iktidarın siyasi ve ekonomik tercihleriyle şekillenmiş olan düzen. Sorunları bizzat yaratanlar bu sorunları çözemez. Ama tercihi halktan yana olan bir siyasi iktidarla; yani, rant değil üretim, yandaşlık değil halk, baskı değil demokrasi diyen bir yeni iktidarla, bizim iktidarımızla bu sorunlar çözülecek. Bu nedenle diyoruz ki erken seçim, derhal seçim!

Tarlasını ekemeyen çiftçinin, evine alışveriş yapamayan asgari ücretlinin, iş arama ümidini yitiren işsizin, yurt bulamayan üniversite öğrencisinin, bu ülkedeki herkesin sorunu bizim sorunumuzdur. Bu sorunları iktidarımızda hep birlikte çözüme kavuşturacağız.
Halkın, Sarayın tek adam rejimiyle kaybedecek bir günü daha yok.  Gelecek ilk demokratik seçimlerde halkımızla birlikte bu düzene son vereceğiz. Türkiye’yi içinde bulunduğu bu çok yönlü krizden çıkarmak için kararlılıkla, yorulmadan milyonlarla dayanışarak omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. 

VATANDAŞ KARARINI VERMİŞ “İKTİDARDAN KURTULMADAN ÜLKE KURTULMAZ” DİYOR

Yapılan çalışmaları değerlendiren, CHP İzmir İl Başkanı Yücel’de  “Vatandaşlarımızın dertli ve AKP iktidarından bıkmış halde olduğunu biliyorduk. Ama bu çalışmada gördük ki, artık Saray iktidarına hiç tahammülleri kalmamış ve yıllarca AKP’ye oy vermiş vatandaşlarımızın bile tek umudu CHP olmuş” diyerek, şunları belirtti;

Genel merkezimizin başlattığı ve tüm ülkede hayata geçirdiği, farklı illerin milletvekillerinin bir araya gelerek tek bir ilde yürüttükleri çalışmaların bir yenisini İzmir’de gerçekleştirdik. Sayın Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke başkanlığında, 30 CHP milletvekilimizle 2 gün boyunca, çok yoğun ve dolu dolu bir mesai ile adeta ilçelerimizin röntgenini çektik. Bizler zaten il örgütü olarak benzer çalışmaları yürütüyoruz ama bu kadar çok sayıda vekille sahaya çıkma imkanını ilk kez bulduk. Gördük ki, köylümüzden gençlerimize, ev kadınlarımızdan tarlada bahçede çalışan kadınlarımıza, işçilerimizden esnaflarımıza kadar herkes Türkiye’deki en büyük sorunun ve tüm sıkıntıların kaynağının AKP iktidarı ve sarayın hukuk, adalet ve eşitlik tanımayan uygulamaları olduğunun farkında. Vekillerimizle yaptığımız değerlendirmeler de hepsinin dikkatimizi çeken ilk husus, AKP iktidarına kimsenin tahammülü kalmadığıdır. 

Artık bizleri görenler kendi dertlerini anlatmadan önce, bu dertlerin saray kafasından ve AKP iktidarından kurtulmadan çözülemeyeceğini anlatmaya başlıyor.  Bu kurtuluş için de eskiden AKP’ye oy vermiş vatandaşlarımız bile umudunu CHP’ye bağlamış durumda. 30 milletvekilimizin saha çalışmasında açıkça ortaya çıktı ki, gıdaya gelen fahiş zamlardan, üreticiden çok düşük fiyata alındığı halde marketlerde uçan ürün fiyatlarından, ekilemeyen tarlalardan, fahiş gübre zamlarından, süt ineğini kestiren yokluktan, tarlasına traktörüne gelen hacizden, artan mazot fiyatlarından sadece AKP iktidarını suçluyor. Artık bu krizlere iktidarın “uydurduğu dış güçler yapıyor, muhalefet suçlu, ekonomimiz uçacak” bahanelerine de kanmıyor. 

Bu saha çalışmalarında vekillerimizle birlikte gördük ki, Türkiye de en büyük muhalefet grubu halkımızın kendisi olmuş durumda. Çünkü hiçbir vatandaşımız kendisini bu iktidarın bir parçası olarak görmüyor. Vatandaşımız “biz üç-beş maaş almıyoruz, saraylarda oturmuyoruz, af edilip silinen vergilerimiz yok, kurutup saklayacak mango da yemiyor, kilosu 4 bin liralık beyaz çay da içmiyoruz. Bunları yiyip içenler iktidardakiler” diyor. 

Tüm vekillerimiz, bize oy vermiş mi vermemiş mi hiçbir ayrım yapmadan 195 köyü, 41 merkez mahalleyi gezdi, vatandaşlarımızı dinledi. Bu ziyaretler de halkımızın bu iktidardan hiçbir beklentisi kalmadığını gördük. CHP’den en büyük isteğiyse ülkeyi bir an önce bu iktidarın zihniyetinden kurtarmasıdır. Halkımız kararını çoktan vermiş ve “bu iktidardan kurtulmadan sorunlar çözülmez, ülke kurtulmaz” diyor.  Bizler çok iyi biliyoruz ve 30 vekilimizle yaptığımız çalışmalarda bir kez daha ortaya çıktı ki, Türkiye’nin bugün yaşadığı tüm sorunların çözümü var. Türkiye, bugün yaşanan tüm sorunların üstesinden gelecek zenginliğe ve insan kaynağına fazlasıyla sahip. Ancak bu bir tercih meselesi ve Saray iktidarı halkın sorunlarını çözmeyi, ülkenin zenginliklerini halkla paylaşmayı tercih etmiyor.  Halk bunun farkında ve onun içindir ki erken seçim istiyor. Çünkü biliyorlar ki, bu zihniyetten kurtulmadan ülkenin refaha ve huzura kavuşması mümkün değil. 

BİZİM ÇALIŞMAMIZDAN DEĞİL ZAMLARDAN VE YOKLUKTAN RAHATSIZ OLSUNLAR

İzmir’deki saha çalışmalarına katılan tüm vekillere teşekkür eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, çalışmanın çok verimli ve geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu söyleyerek “ 30 milletvekilimiz de 2 gün boyunca yorulmadan gece yarılarına kadar çalıştılar. Milletvekillerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın vatandaşlarımız da yarattığı memnuniyeti görmek bizleri yeni çalışmalar için daha da motive etti. Bu çalışmalardan AKP’li vekillerin ve yöneticilerin rahatsızlık duyduğu gördük. Onlara tavsiyemiz, CHP’nin halkla birlikte yürüttüğü çalışmalardan değil, halkı içine soktuğunuz yokluktan, köylünün ve esnafın halinden, her gün gelen zamlardan, iktidarınızdakiler zenginleşirken ülkenin yoksullaşmasından rahatsızlık duyun. Belki o zaman halkın isyanını ve erken seçim isteğini anlarsınız” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0